Politia locala primeste atributii suplimentare de la guvern
Stiri Oradea

Politia locala primeste atributii suplimentare de la guvern

Politia locala va primi atributii suplimentare din partea guvernului, aceste fiind în domeniul protecției mediului si vor include și monitorizarea depozitelor de deșeuri, în scopul prevenirii declanșării unor incendii cu consecințe grave pentru viața oamenilor, mediu și bunuri materiale. Măsura a fost aprobată de guvern în ședința de joi 5 octombriei, printr-o Ordonanță de urgență care completează art. 9 din Legea poliției locale nr. 155/2010.

Asadari politistii locali nu vor monitoriza doar curatenia din oras si cea din jurul pubelelor, ci vor avea responsabilitati supliemntare de a verifica si sanctiona, dupa caz, inclusiv zonele de depozitare a deseurilor

Situația extraordinară care a determinat promovarea actului normativ este reprezentată de incendiul recent la depozitul de deșeuri din Măldărești, județul Vâlcea, și de riscul ca acest tip de incident să se producă și în alte localități.

Totodată, s-a avut în vedere evitarea sancționării României de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), în contextul deciziei Comisiei Europene (CE) de a sesiza această instituție pentru neîndeplinirea, de către țara noastră, a obligației de a închide depozitele de deșeuri neconforme, potrivit prevederilor Directivei 1999/31/CE.

loading...