Poliția Locală Oradea face un apel către cetățeni pentru stoparea fenomenului cerșetoriei
Stiri Oradea

Poliția Locală Oradea face un apel către cetățeni pentru stoparea fenomenului cerșetoriei

spune nu cersetoriei oradeaPolițiștii locali, prin activitatea specifică pe care o desfășoară, demască aproape lunar câte un fals cerșetor, care, din punct de vedere medical, nu se poate încadra sub nici o formă în categoria persoanelor cu dizabilități.

Aceste persoane însă, lipsite de scrupule, își truchează starea fizică, pozând constant în persoane fără membre superioare sau inferioare sau cu alte grave handicapuri. Cetățenii trebuie să știe că atunci când oferă bani persoanelor de care li se face milă, nu întrețin doar falșii cerșetori, ci întrețin și nemunca. Unii dintre cei care imploră mila publicului sunt apți de muncă și ar putea oricând să câștige bani muncind. Nu o fac însă, preferând calea mai ușoară – cerșetoria.

Poliția Locală face pe această cale încă un apel la rațiunea cetățenilor, rugându-i să conștientizeze faptul că nici o acțiune a poliției nu va fi eficientă întru totul, atâta timp cât ei înșiși nu conștientizează că banii oferiți zilnic cerșetorilor îi mențin pe aceștia pe străzi.  

Mai mult, cerșetorii, în majoritatea cazurilor, au domiciliile stabile în alte județe, de unde revin exclusiv în orașele unde văd că acest fenomen este încurajat și sprijinit de cetățeni. Majoritatea nici măcar nu sunt oameni ai străzii, dar neavând nici o interdicție în acest sens, ei aleg calea ușoară a cerșitului, alimentată în mod constant de toți cei care le oferă bani.

În săptămâna 26.06 – 30.06.2017, Poliția Locală Oradea a inițiat o acțiune de depistare, verificare și monitorizare a persoanelor fără adăpost, cerșetori, a celor care scotocesc în tomberoane, identificate pe raza municipiului Oradea. Peste 45 de persoane au fost transportate la Azilul de noapte de pe strada Guttenberg, nr. 8, luate în evidență, consiliate, sancționate și îndrumate către localitatea de domiciliu, conform procedurii.

Patrulele din cadrul Poliţiei Locale Oradea acționează continuu pentru stoparea fenomenului cerșetoriei. În vederea diminuării, respectiv a stopării fenomenului apelării în mod repetat la mila publică și a scotocitorilor de tomberoane care deranjează locuitorii urbei, polițiștii locali îndeamnă cetățenii să nu sprijine aceste fenomene prin oferirea de sume de bani, respectiv permiterea accesului în incintele de colectare a deșeurilor și să sesizeze instituțiile competente (DGASPC BIHOR, ASCO, DSP BIHOR, POLIȚIA MUN. ORADEA) în situația în care sunt sesizate persoane fără adăpost. Pentru a semnala astfel de situaţii, cetăţenii pot apela în permanență DISPECERATUL POLIȚIEI LOCALE ORADEA la numărul de telefon: 0259.969

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News