Politia Locala cu ochii pe curatenia orasului. Numai in octombrie s-au dat amenzi de 3.800 de lei
Stiri Oradea

Politia Locala cu ochii pe curatenia orasului. Numai in octombrie s-au dat amenzi de 3.800 de lei

Poliţiştii locali urmăresc, pe timpul efectuării patrulării în zonele de responsabilitate, respectarea legislaţiei referitoare la curăţenie, atât în perimetrul zonelor de locuit, cât şi în zonele aglomerate ale oraşului. De asemenea, poliţiştii locali au întreprins şi acţiuni de surprindere a persoanelor care depozitează moloz sau resturi menajere pe domeniul public din Municipiul Oradea.

Astfel, în timpul efectuării patrulării în zona de responsabilitate, poliţiştii locali l-au surprins pe S.A., reprezentantul unei societăţi comerciale, în timp ce a depozitat pe domeniul public, lângă platforma de colectare a deşeurilor, pe strada B-dul Dacia, 4 saci cu deşeuri menajere şi reciclabile, rezultate din activitatea desfăşurată la punctul de lucru. În urma identificării, numitul S.A. din Oradea a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei, conform H.C.L 207 din 2015.

Poliţiştii locali se confruntă cu diverse asemenea cazuri, în care unii cetăţeni nu respectă mediul înconjurător, considerând că depozitarea resturilor menajere sau a molozului rezultat din construcţii pe domeniul public este un gest firesc, nu un prejudiciu adus mediului înconjurător şi imaginii oraşului Oradea.

Astfel, pe parcursul lunii octombrie, poliţiştii locali au surprins 12 persoane în timp ce depozitau pe domeniul public moloz sau aruncau diverse resturi de alimente: chiştoc de ţigară, pungi goale, peturi, coji de seminţe etc. Aceştea au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 3.800 lei.

Poliţia Locală Oradea reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela, pentru a semnala situaţii din sfera noastră de competenţă – 0259.969 – Dispecerat.

Foto: Oradea Suntem Noi

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News