Podul de la Nimaesti, aflat pe DJ 764H, a fost reabilitat
Stiri Bihor

Podul de la Nimaesti, aflat pe DJ 764H, a fost reabilitat

Săptămâna trecută s-au finalizat lucrările la noul pod peste valea Nimăiești, în amonte de municipiul Beiuș, anunta presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan.

Podul are o singură deschidere de 12 m și leagă, pe drumul județean DJ 764 H, Beiușul de comuna Curățele.

Valoarea lucrărilor a fost de 440 000 euro, inclusiv lucrările de protecție a malurilor din zona podului. Fondurile au fost asigurate din bugetul Consiliului Județean Bihor, din economiile realizate ca urmare a reorganizării activității consiliului.

Noua construcție este din beton armat cu suprastructură din grinzi precomprimate EUROCODE tip T. De asemenea, s-a urmărit asigurarea scurgerii apelor și protejarea drumului județean DJ 764 H, a proprietăților adiacente la inundații și modernizarea infrastructurii rutiere pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță.

În ultimii 3 ani din aceste economii au fost realizate mai multe investiții: podul peste Criș la Bulz, asfaltarea drumului Căpâlna – Șoimi, asfaltarea drumului Bicaciu – Ianoșda. Tot din aceste economii au fost asigurate bugetele pentru suplimentare la proiectele de curățenie în județul nostru.

Până la construcția noului pod traversarea văii se făcea pe un pod cu grinzi de lemn, în condiții improprii circulației.

Mulțumesc tuturor celor implicați: proiectanților, constructorului și echipei tehnice din Consiliul Județean„, a delcrat Ilie Bolojan

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Curățele.

Ne găsiți și pe Google News