Ploaia de meteori Perseide cunoscute și sub denumirea de „Lacrimile Sfântului Laurențiu”, poate fi observata si in aceasta noapte
Diverse

Ploaia de meteori Perseide cunoscute și sub denumirea de „Lacrimile Sfântului Laurențiu”, poate fi observata si in aceasta noapte

Perseidele sunt o ploaie de meteori care apare în fiecare an la sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august. Această ploaie de meteori este cunoscută și sub denumirea de „Lacrimile Sfântului Laurențiu” și este una dintre cele mai populare și așteptate evenimente astronomice ale anului.

În anul 2023, ploaia de meteori Perseide (Perseidele) va atinge punctul său maxim de activitate în jurul datei de 12-13 august. Acesta este momentul cel mai favorabil pentru a observa o cantitate mai mare de meteori strălucitori în timpul nopții. Cu toate acestea, fenomenul poate fi vizibil într-o măsură mai mică și în zilele anterioare și ulterioare datei de maxim.

Este important să țineti cont de faptul că în fiecare an, intensitatea și calitatea observării perseidelor pot fi influențate de mai mulți factori, precum condițiile meteorologice și poluarea luminoasă. Pentru a beneficia de o vizualizare cât mai bună, recomandat este să căutați un loc cu cer senin și întunecat, departe de iluminarea artificială, și să petreceți timp în observarea acestui frumos fenomen astronomic.

Ce sunt perseidele

Perseidele sunt asociate cu cometa Swift-Tuttle, care lasă în urmă un nor de particule de praf și pietricele în orbita sa. Atunci când Pământul trece prin acest nor de particule în timpul călătoriei sale în jurul Soarelui, particulele intră în atmosfera terestră și se aprind, formând meteori luminoși și strălucitori care pot fi observați de pe Pământ.

Această ploaie de meteori poartă numele constelației Perseu, deoarece punctul radiant, adică punctul de pe cer din care par să provină meteori, se află în această constelație. Perspectiva observatorului de pe Pământ face ca meteori să pară că vin dintr-un singur punct pe cer.

Cel mai bun moment pentru a observa perseidele este în noaptea de 12 spre 13 august, când ploaia de meteori atinge maximul de activitate. În această perioadă, dacă condițiile atmosferice sunt favorabile și cerul este senin, poți vedea mai multe meteori strălucitori în timpul nopții.

Observarea perseidelor poate fi o experiență fascinantă și spectaculoasă, deoarece meteori trec rapid pe cer, lăsând dâre luminoase în urmă. Este recomandat să cauți un loc întunecat, departe de lumina artificială, și să privești spre constelația Perseu pentru a avea șansa de a observa această minunată ploaie de meteori.

 

Ne găsiți și pe Google News