Platforma de colectare separata a deseurilor de la Beius, a devenit operationala
Stiri Bihor

Platforma de colectare separata a deseurilor de la Beius, a devenit operationala

Sâmbătă, 2 martie, s-a deschis la Beiuș centrul de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar. Platforma a fost vizitată din prima zi de funcționare de beiușenii care au depozitat deșeurile conform regulamentului.

Platforma este situată pe strada Burgundia Mică din Beiuș, în vecinătatea fostei fabrici de cărămidă. Orarul de funcționare este următorul:

  • în perioada martie – octombrie, centrul va funcționa de două ori pe săptămână, în zilele de marți și sâmbătă, între orele 8:00 și 16;00;
  • în perioada noiembrie – februarie, centrul va funcționa o dată pe săptămână, în ziua de sâmbătă, între orele 8:00 și 16:00.

Deșeurile sunt preluate în baza cărții de identitate, în centru fiind permis accesul cu și fără vehicule. Platforma este administrată  de operatorul de salubritate AVE Bihor.

Cetățenii vor putea depozita deșeuri precum anvelope, mobilă, plastic, hârtie, carton, textile, sticlă, metal, deșeuri din construcții, deșeuri de grădină, deșeuri electrice și electronice, ulei vegetal uzat, cutii de la vopsele, neoane și baterii de dimensiuni mici. Tipurile de deșeuri și regulamentul pot fi consultate aici 

Platforma din Beiuș face parte din rețeaua de 32 de centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar care vor funcționa în județul Bihor, un proiect realizat de Consiliul Județean Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group, în parteneriat cu primăriile. Aceste centre fac parte din „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor” (S.M.I.D.) din județul Bihor.

Ne găsiți și pe Google News