Ping-pong-ul declaratiilor dintre Popa si Pasztor continua. Popa: „Da, imi asum, Domnule Pasztor”
Comunicate de presa

Ping-pong-ul declaratiilor dintre Popa si Pasztor continua. Popa: „Da, imi asum, Domnule Pasztor”

Razboiul declaratiilor dintre actualul presedinte al Consiliului Judetean Bihor, Pasztor Sandor si Cornel Popa, fostul presedinte al CJ Bihor, continua in mass media.

Dupa ce, in prima faza, Cornel Popa, a criticat pozitia lui Pasztor, vis-a-vis de realizarile lui, a urmat replica actualului sef de la CJ Bihor, care il acuza ca, la venirea lui la conducerea CJ Bihor, nu prea a gasit nimic acolo.

Iata ce-i raspunde Cornel Popa lui Pasztor Sandor

interlink.ro

Da, îmi asum, Domnule Pasztor!

Pentru o bună informare şi pentru o prezentare corectă, mă simt dator să lămuresc unele aspecte care ţin de realităţi întâmplate, dar pe care dumneavoastră poate nu le ţineţi minte, având în vedere că eraţi în acea perioadă secretar de stat la Ministerul Mediului şi eraţi prea departe de judeţul pe care azi prin conjunctură îl păstoriţi..

Pentru că o veste “proastă” nu vine niciodată singură, domnule Pasztor vă anunţ, că în continuare îmi asum proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor, în continuare sunt mândru că a fost premiat de două ori consecutiv şi în 2015 şi în 2016. Și vă atrag atenția că acest proiect este totuși cel mai mare proiect și cu valoarea cea mai mare pe care l-a derulat Consiliul Județean Bihor de la înființare, circa 200 milioane lei.

Și deşi am observat că sunteţi total surprins de această corecţie de 5%, vă spun un “secret”: nu există administraţie publică în România care să fi accesat fonduri europene şi să nu fi avut propuneri de corecţie sau corecţii. Și vă mai spun un secret: şi în perioada mandatului meu s-au propus corecţii pe diferite proiecte(nu pe acesta), dar au fost toate câştigate în instanţă sau în şedinţe de mediere.

Prin urmare vă invit şi pe dumneavoastră să vă faceţi datoria de ordonator de credite ca toți ceilalți ordonatori de credite din întreaga țară şi să gestionaţi cu bună credinţă banii judeţului şi să faceţi toate demersurile legale care vă stau la îndemână pentru ştergerea acestei ipotetice creanţe.

În ce priveşte zborurile de pe aeroporul Oradea vă redau mai jos un scurt istoric al lucrurilor făcute în perioada în care am fost preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor și sper să nu vi le însușiți ca fiind făcute tot de dumneavoastră și să le folosiți în campania electorală pe care dumneavoastră “nu o faceți” fiind președinte de Consiliu Județean Bihor ales din rândurile UDMR, formațiune “apolitică” binențeles, care de asemenea „nu” are candidați în aceste alegeri parlamentare.

Și încep cu:
1. 18.01.2013 a fost elaborat un Studiu statistic privind principalele destinaţii externe ale călătorilor cu avionul din judeţul Bihor, pentru a indica destinaţiile fezabile din cadrul statelor UE. Studiul a fost realizat de către Facultatea de Ştiinţe Socio – Umane din cadrul Universităţii Oradea.
2. 27.05.2013 sub nr. C (2013) a fost emisă Decizia Comisiei Europene pentru ajutorul de înfiinţare de curse noi de la Aeroportul Oradea prin care s-a stabilit :- numărul maxim estimat al beneficiarilor schemei de ajutor să fie de 10 iar bugetul anul al schemei de ajutor este preconizat a fi susţinut de Consiliul Judeţean Bihor în sumă totală de 2.475.200 euro. Ajutorul urmând a fi acordat pentru o perioadă de maxim 5 ani.
3. Tot în cursul anului 2013 au fost demarate activităţi de construire a unui depozit de combustibili de aviaţie pentru alimentarea aeronavelor care vor opera pe Aeroportul Oradea. Astfel urmare a aprobării prin hotărâre de Consiliu Judeţean Bihor, în incinta aeroportului, agentul aeronautic S.C. Aviarom S.R.L. Iaşi a construit un depozit de carburanţi (antrepozit fiscal)
4. 07.02.2014 se semnează contractul de finanţare pentru modernizarea pistei Aeroportului Oradea cu ministrul transporturilor de atunci, Ramona Mănescu, contract cu o valoare de 129.709.555 lei
5. 30.06.2014 se semnează contractul de execuţie lucrări pentru modernizarea şi extinderea pistei aeroportului Oradea, cu asocierea de firme Porr Construct – Teerag – Asdag şi Col-Air Trading cu finalizarea lucrărilor la 31 octombrie 2015 la o valoare de : 99.090.993,27 lei
6. 27.05.2015 are loc o primă întâlnire cu operatori aerieni şi agenţii de turism acrediate IATA la Oradea, organizată de CJ Bihor şi Aeroportul Oradea – participă Blue Air, Tarom etc
7. 23.06.2015 scrisori oficiale către ambasadele, atât ale României din Marea Britanie şi Irlanda, cât şi către ambasadele Marii Britanii şi Irlandei în România pentru susţinerea demersurilor CJ Bihor în a atrage operatori aerieni pentru aeroportul Oradea(Ryan Air, Air Lingus)
8. 30.06.2015 Întâlnire cu Blue Air şi Tarom la Bucureşti pentru negocieri viitoare curse Oradea- Constanța – participă CJ Bihor, Aeroportul Mihail Kogălniceanu, Asociatia Litoral, Aptor
9. 03.09.2015 participarea la conferinţa CEE Aviation Budapesta a CJ Bihor și Aeroportul Oradea – primul contact direct cu Ryan Air
10. 20.10.2015 lansare chestionar online pentru identificarea destinaţiilor de operat de la aeroportul Oradea
11. 31.10.2015 terminare lucrări pistă de către asocierea de firme Porr Construct – Teerag – Asdag şi Col-Air Trading
12. 12.11.2015 aterizează primul avion Tarom pe nouă pistă a aeroportului Oradea finanţată de CJ Bihor
13. 01.01.2016 intră în vigoare tarifele aeroportuare diminuate aprobate prin Hotărâre de Consiliu Judeţean pentru aeroportul Oradea
14. Ianuarie 2016, întâlnire şi deplasare în judeţ cu Meidan Butnar- Meshek Wings în vederea pornirii charterelor Tel Aviv Oradea pentru anul 2016
15. 29.01.2016 Întâlnire AAR la Băile Felix, anunţare curse Torino cu Blue Air, negocieri cu Air Serbia
16. 21.04-01.05.2016 primele chartere Tel Aviv Oradea operate de Air Bucharest pentru Meshek Wings
17. 23.04.-29.04.2016 participare la Routes Europe, Krakovia – perfectare colaborare Ryan Air
18. 26.04.2016 aprobare prin Hotărâre de Consiliu Judeţean a Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico economici pentru noul terminal de pasageri
19. 24.05.2016 aprobare prin Hotărâre de Consiliu Judeţean a tarifelor aeroportuare diminuate cu 50% schema exante pentru Aeroportul Oradea şi agreere destinaţii cu Ryan Air(5)
20. 25.05.2016 întâlnire cu LCG Denmark pentru perfectare plan zboruri de la Oradea spre mai multe destinaţii
21. 14.06.2016 draft contract agreat cu Ryan Air semnat şi înaintat pentru prima destinaţie agreată – Londra, Stanstead
22. 20.06-21.06.2016 audit de siguranţă aeroportul Oradea efectuat de către Ryan Air
23. 06.07-31.08.2016 chartere Tel Aviv Oradea operate de Blue Air pentru Meshek Wings

Am enumerat doar cele mai importante momente ale acestei perioade, o perioadă de 3 ani de zile, o perioadă care după cum se vede a avut un plan clar de dezvoltare a aeroportului, de pregătire a infrastructurii pentru viitoarele zboruri, de creare de condiții optime pentru viitori operatori aerieni, de adaptare la cerințele pieței atât din punct de vedere al tarifelor cât și din punct de vedere al suportului tehnic oferit operatorilor aerieni și nu în ultimul rând, crearea cadrului necesar pentru a purta o negociere avantajoasă pentru județul nostru și bihorenii noștri.

Şi atunci, vă întreb, domnule Pasztor, ce aţi făcut dumneavoastră? În 13 zile aţi negociat şi parafat zboruri deja negociate? Într-o zi aţi parafat zborul de Torino anunţat în 29 ianuarie 2016? Sper că nu aveți pretenția să îi considerați pe cetățeni atât de naivi încât să creadă că negocierea unei curse externe sau interne se face într-o noapte și se anunță a doua zi dimineața la cafea.

Oare la Dusseldorf vom zbura?… Nu-mi răspundeți, doar semnați contractul și spuneți, vă rog din nou, că l-ați negociat dumneavoastră!

În încheiere având în vedere pretenția dumneavoastră că sunteți apolitic, pun punct acestei discuții, totodată urându-vă spor la muncă.

În respect pentru bihoreni,
Cornel Popa

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0