Piata Tineretului din Oradea prinde contur prin proiectul de bugetare participativa organizat de Primaria Oradea
Stiri Oradea

Piata Tineretului din Oradea prinde contur prin proiectul de bugetare participativa organizat de Primaria Oradea

Lucrările de modernizare a str. Piața Tineretului au început să prindă contur. Proiectul a fost aprobat în cadrul primei sesiuni de bugetare participativă, organizată de Primăria Oradea.

Până în prezent au fost realizate lucrările de decapare și înlăturare a îmbrăcăminții asfaltice, de spargere a platformei betonate existente necesare amenajărilor pe latura dinspre Calea Clujului, săpăturile pe cele trei laturi din perimetrul pieței și montarea bordurilor pe cele două laturi. În continuare, se va trece la asfaltarea carosabilului, a aleilor pietonale și a trotuarelor.

Lucrările sunt executate de firma S.C Trebor Drum Construct S.R.L – lider de asociere și S.C Proconsolutions S.R.L – proiectant. Prețul contractului este de 2.552.044 lei (fără TVA), iar termenul de execuție a lucrărilor este finalul lunii mai.

În cadrul lucrărilor de modernizare se va realiza o parcare cu 19 locuri adiacentă str. Calea Clujului, iar pe latura vestică a pieței o parcare cu 10 locuri. De asemenea, prin reamenajarea stației de autobuz se va crea o zonă verde considerabilă între Calea Clujului și Piața Tineretului, zonă în care se vor planta mai mulți arbori.

interlink.ro

Totodată, în zona adiacentă bisericii romano-catolice, parcul  urmează să fie amenajat cu arbori, arbuști și gard viu care să confere atât protecție acustică, cât și protecție împotriva radiațiilor solare. Numărul copacilor existenți va fi suplimentat, iar în fața bisericii se va planta un arbore conifer, care să poată fi împodobit cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Astfel, o suprafață de 2.862 mp va fi ocupată de spațiu verde, 1.485 mp de alei pietonale și 342 mp de spațiul destinat locului de recreere, respectiv locului de joacă și fitness.

Aleile pietonale dispuse diagonal vor fi asfaltate, iar lângă locul de joacă se vor monta bănci, coșuri de gunoi, mese cu bănci, o fântână de apă potabilă și o stație de fitness.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News