„Piata Mare” isi schimba fata. Primaria Oradea intentioneaza sa modernizeze vechea piata (Foto randari)
Stiri Oradea

„Piata Mare” isi schimba fata. Primaria Oradea intentioneaza sa modernizeze vechea piata (Foto randari)

Piata Cetate, cunoscuta ca „Piata Mare” din Oradea, va intra în modernizare din toamna acestui an. Lucrările ce vor transforma piața sunt finanțate din bugetul orașului și din fonduri europene, anunta primarul Ilie Bolojan.

În şedinţa de săptămâna viitoare ar urma să se aprobe planul de urbanism de detaliu. În iunie se va aproba proiectul tehnic iar în prima jumătate a lunii iulie vom demara licitația pentru contractarea lucrărilor. Din toamnă vom putea începe lucrările.

Din actuala piață se va păstra hala mare, cu acoperișul cărămiziu din imagini. Clădirea, monument istoric, este fostul depou de tramvaie de la începutul secolului trecut. Toate celelalte clădiri vor fi noi.

Sub piață va fi o parcare subterană cu 150 de locuri. Accesul în parcare se va face pe sub o zonă pietonală, prin spatele sediului Finanțelor.

interlink.ro

Piaţa va cuprinde 500 de mese pentru sectorul de legume și fructe, 76 de module comerciale (flori, carne, lactate) amenajate în hala mare, 40 de spaţii comerciale de uz general cu acces din zona pietonală ce înconjoară piața și 138 de module pentru produse nealimentare.

Va fi amenajat un sector de alimentație publică cu acces dinspre cetate, pe strada Griviței. La etaj, piața va avea o zonă de instruire pentru dezvoltarea afacerilor în sectorul comercial agricol.

Un nou drum de legătură, pentru aprovizionarea pieței, va fi deschis în spate, lipit de gardul Electrica.

Între blocul Cicero și piață, pe actualul amplasament al punctului termic ce va fi dezafectat, se vor amenaja încă 50 de locuri de parcare la sol pentru cumpărători și riverani.

Spațiul din jurul pieței va fi amenajat cu alei și zone pietonale, cu spaţii verzi şi arbori de talie mare.

Va fi un progres major față de ceea ce avem azi. Mulțumesc colegilor care sunt implicați în gestionarea proiectului pentru că au reușit să treacă peste toate dificultățile care au apărut.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News