Piața imobiliară orădeană, în expansiune: cererea pentru apartamente a crescut semnificativ în cel de-al treilea trimestru din 2021
Stiri Oradea

Piața imobiliară orădeană, în expansiune: cererea pentru apartamente a crescut semnificativ în cel de-al treilea trimestru din 2021

Piața imobiliară orădeană se află pe un trend ascendent. Odată cu noul aspect al zonei centrale și cu demararea proceselor de modernizarea a cartierelor semicentrale și limitrofe, a crescut și cererea pentru apartamentele de vânzare

    Astfel, începând din cel de-al doilea trimestru al anului și pe parcursul celui de-al treilea, cererea a înregistrat o creștere de 1,4%, față de primele trei luni din 2021 și de 5% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

    Interesul față de zonele semicentrale și limitrofe aflate în continuă dezvoltare, se menține, de asemenea, pe un trend ascendent. Zone precum Nufărul, Oncea și Olosig au devenit foarte atractive pentru dezvoltatorii imobiliari, fiind înregistrate evoluții anuale ale prețurilor medii pe metru pătrat de până la + 9.4%. 

    Mai mult, în ceea ce privește evoluția anuală a prețurilor medii pe metru pătrat, dar și a chiriilor, în  cartierele principale din zona centrală a Oradei prețul mediu /metru pătrat se menține deasupra plafonului de 1000 euro, ajungând astfel după, la 1122 euro/mp.

    În ceea ce privește cartierele Iosia și Rogerius, acestea au fost marcate de un preț mediu de 1117 euro/mp, respectiv 1104 euro/mp, la apartamentele cu două camere, după o evoluție de +2.9%. Cartierul Dacia, pe de altă parte, a înregistrat o evoluție anuală a prețului mediu de +6%, ajungând la 1081 euro/mp.

    Zonele care au înregistrat cea mai mare evoluție anuală a prețului pe metru pătrat sunt Oncea, cu o creștere de 9.2% față de anul trecut și Nufărul, cu + 9,4%. Astfel, prețul mediu a atins valori de 1300 euro, respectiv 1180 euro pe metru pătrat.

    Conform datelor locale, anul trecut au fost date în lucru 750 de locuințe în zone precum Ciheiului, Oneștilor și Octavian Goga. 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News