Peste 800 de proprietari de imobile neintretinute vor plati impozitul majorat cu 500%
Stiri Oradea

Peste 800 de proprietari de imobile neintretinute vor plati impozitul majorat cu 500%

La începutul lunii septembrie, Primăria Oradea a informat proprietarii clădirilor neîntreținute asupra modificărilor adoptate în regulamentul privind stabilirea criteriilor de identificare a clădirilor neîntreținute de pe raza municipiului Oradea, în vederea aplicării prevederilor Codului Fiscal privind cotele majorate de impozit ale acestor clădiri.

Au fost transmise adrese către 808 contribuabili care figurează în prezent cu cotă de impozitare majorată pentru clădiri neîntreţinute, prin care aceștia au fost informați cu privire la cota de majorare ce va fi aplicată în anul 2018, respectiv 500% și la posibilitățile prin care se poate evita majorarea în anul următor.

Prima opțiune a proprietarilor este de a obține autorizaţia de construcţie şi de a anunţa începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii până cel târziu la data de 31 decembrie 2017.

Cea de a doua opțiune este de a achita, până la 31 decembrie 2017, o taxă de reabilitare a clădirii neîntreținute, urmând ca Municipiul Oradea să preia sarcina reabilitării acesteia. Concret, în situația în care contribuabilii dispun de sumele ce le revin din lucrările de reabilitare, dar nu au acordul tuturor coproprietarilor cu care sunt în indiviziune, ei pot consemna în contul Primăriei Oradea suma corespunzătoare cotei lor din lucrările de reabilitare a imobilului, urmând ca din anul 2018 să nu li se aplice cota de majorare a impozitului pe clădire.

 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News