Peste 5.400 de persoane legitimate și 380 de societăți comerciale și mijloace de transport verificate în ultimele 48 de ore. 28 de amenzi date pentru nepurtarea mastii
Stiri Bihor

Peste 5.400 de persoane legitimate și 380 de societăți comerciale și mijloace de transport verificate în ultimele 48 de ore. 28 de amenzi date pentru nepurtarea mastii

În perioada 7 – 8 ianuarie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 48 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 5.459 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 284 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri, zone de agrement, gări și autogări.

De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 96 de mijloace de transport, din care 48 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 31.000 de lei.

interlink.ro

Dintre acestea, 28 de sancțiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 5 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, iar 2 au fost aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții (pentru nerespectarea programului de funcționare).

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News