Peste 400 de elevi bihoreni au fost instruiți în această săptămână   în domeniul situațiilor de urgență
Stiri Bihor

Peste 400 de elevi bihoreni au fost instruiți în această săptămână în domeniul situațiilor de urgență

Personalul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților (SPIRC) și al Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor au efectuat și continuă să desfășoare acțiuni de informare și educație preventivă la școlile din județ, în această săptămână fiind instruiți peste 400 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Uileacu de Beiuș, Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” Oradea și Școlii Gimnaziale Nr. 11 Oradea.

Activitățile de pregătire au fost organizate şi desfășurate sub formă de prezentări, jocuri tematice și lecții deschise, în cadrul sesiunilor de instruire elevii fiind familiarizați cu modul de utilizare a Sistemului Unic de Urgență 112, cu măsurile de prevenire a incendiilor de natură electrică și a celor provocate de mijloacele de încălzire, respectiv cu modul de comportare adecvat în cazul producerii unui incendiu și al altor situații de urgență provocate de diferite tipuri de riscuri existente la nivelul județului.

De asemenea, au fost prezentate Campaniile de informare și educație preventivă a populației R.I.S.C.“Siguranța NU e un joc de noroc!”, R.I.S.C. “Mai bine previi, decât să nu fii!”, “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”,  „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“ și “Nu tremur la Cutremur”, pompierii militari distribuindu-le elevilor și profesorilor, flyere, broșuri și pliante cu recomandări specifice, aferente temelor abordate.

Ne găsiți și pe Google News