Peste 300 de vitezomani suprinsi de radar, in acest weekend, in judetul Bihor
Stiri Bihor

Peste 300 de vitezomani suprinsi de radar, in acest weekend, in judetul Bihor

În perioada 16 – 18 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 479 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 163.070 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 24 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare, au fost constatate 20 de infracțiuni și 12 tamponări.

314 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 60 de pietoni care au traversat neregulamentar, 39 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 14 sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 52 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, duminică, 18 noiembrie a.c., la ora 10.10, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Uileacu de Criș, a fost depistat în trafic un tânăr de 23 de ani, din Sânmartin, județul Bihor, în timp ce  conducea un autoturism cu viteza de 101 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

loading...