Peste 300 de copii au fost implicați de polițiștii bihoreni în activitățile dedicate campaniei „Şcoala Altfel”
Stiri Bihor

Peste 300 de copii au fost implicați de polițiștii bihoreni în activitățile dedicate campaniei „Şcoala Altfel”

În săptămâna 22 – 26 octombrie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat activități informativ preventive împreună cu elevi din cadrul unități de învățământ din județul Bihor, în cadrul campaniei „Școala Altfel – Educație pentru siguranță!”.

Pe parcursul întregii săptămâni, poliţiştii bihoreni au fost prezenţi la sediile unităţilor şcolare, unde au avut loc sesiuni de informare, distribuire de materiale preventive, vizionări de filme educativ- preventive şi concursuri preventive

Tematica prezentată de poliţişti în interacţiunea lor cu elevii a fost axată pe prevenirea comportamentelor antisociale, prevenirea accidentelor rutiere, a violenţei în mediul şcolar, răspunderea penală a minorilor etc.. Au fost dezbătute aspecte referitoare la pragul delincvenţial, cauzele, factorii favorizanţi în geneza delincvenţei juvenile (anturajul, consumul de alcool etc.), la consecinţelor legale şi sociale în cazul comiterii de infracţiuni de către persoane minore (răspunderea penală a minorilor, efectele comiterii de infracţiuni în plan social). Totodată, au fost prezentate diferite situaţii de victimizare în care pot fi implicaţi minorii şi măsurile de prevenire pe care orice persoană le poate lua pentru a evita unele situaţii de victimizare. 

Totodată, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, peste 150 de copii au fost implicaţi într-o serie de activități cu caracter educativ – preventiv, au avut posibilitatea de a vizita laboratorul pentru detectarea comportamentului simulat (Poligraf), laboratoarele criminalistice în cadrul cărora se efectuează activități de expertiză criminalistică și laboratorul de identificări judiciare din cadrul Serviciului Criminalistic.

interlink.ro

De asemenea, copiii au interacționat cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, fiind interesați de activitatea acestora și de profesia de polițist. Copiii care au vizitat sediul I.P.J. Bihor au vizitat și sala de sport în care se antrenează polițiștii bihoreni (anexăm foto).

Activitățile preventive menite să marcheze evenimentul educațional „Școala Altfel” alături de polițiștii bihoreni vor continua și pe parcusul săptămânii viitoare.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News