Peste 265 de vitezomani sanctionati de politistii bihoreni in weekendul care a trecut
Stiri Bihor

Peste 265 de vitezomani sanctionati de politistii bihoreni in weekendul care a trecut

În perioada 25 – 27 august  a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 354 de  sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 132.080 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 25 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute opt certificate de înmatriculare, au fost constatate șapte infracţiuni şi nouă tamponări.

268 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 33 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 10 sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancționați 11 bicicliști, iar 32 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Excesul de viteză în trafic, sancţionat cu fermitate de poliţiştii bihoreni.

Astfel, sâmbătă, 26 august a.c., la ora 08.35, pe strada Ogorului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 36 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 127 km/h, înregistrată cu aparatul radar mobil laser (pistolul radar), în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

Tot sâmbătă, 26 august a.c., la ora 09.10, pe strada Ogorului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 124 km/h, înregistrată cu pistolul radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

De asemenea, duminică, 27 august a.c., la ora 09.50, pe D.N. 1, în localitatea Topa de Criș, județul Bihor, a fost depistat în trafic un bărbat de 65 de ani, din Italia, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 113 km/h, înregistrată cu pistolul radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50km/h.

Tot duminică, 27 august a.c., la ora 10.25, pe D.N.1, în localitatea bihoreană Topa de Criț a fost depistat în trafic un orădean de 57 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 119km/h, înregistrată cu pistolul radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

Duminică, 27 august a.c., la ora 09.10, pe D.N. 1, tot în localitatea bihoreană Topa de Criș a fost depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, din Italia, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 103km/h, înregistrată cu pistolul radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

loading...