Peste 250 de soferi sanctionati de politistii bihoreni in weekendul care a trecut
Comunicate de presa

Peste 250 de soferi sanctionati de politistii bihoreni in weekendul care a trecut

noriel.ro
Peste 250 de participanţi la trafic, sancţionaţi de poliţiştii rutieri în acţiune şi 20 de permise de conducere reţinute pentru diverse abateri, la sfârşit de săptămână.

În perioada 15 – 17 septembrie  a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 259 de  sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 96.445 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 20 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute opt certificate de înmatriculare, au fost constatate opt  infracţiuni şi 17 tamponări.

decathlon.ro

89 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 67 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancționați 14 bicicliști, 13 sancţiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, iar 76 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.