Peste 2.100 de persoane au fost legitimate și 840 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii bihoreni, în sistem integrat în minivacanța de Sfântul Andrei și de Ziua Națională a României.
Stiri Bihor

Peste 2.100 de persoane au fost legitimate și 840 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii bihoreni, în sistem integrat în minivacanța de Sfântul Andrei și de Ziua Națională a României.

Au fost depistați șoferi sub influența alcoolului sau a drogurilor, au fost aplicate aproape 390 de sancțiuni și reținute 47 de permise de conducere.

În perioada 29 noiembrie – 3 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, în minivacanța de Sfântul Andrei și de Ziua Națională a României au fost desfășurate 22 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 24 de filtre, în acțiuni fiind implicați 602 polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 314 jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 2.112 persoane. De asemenea, au fost efectuate 840 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 388 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 168.780 de lei.

Totodată, au fost constatate 31 de infracțiuni, dintre care 21 la regimul circulației rutiere, patru de natură judiciară și șase infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 313 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 147 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, șase au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 31 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, patru sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, au fost sancționate patru depășiri neregulamentare, două opriri neregulamentare, două sancțiuni au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip mâini libere, patru sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 119 sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 47 de permise de conducere și 18 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților desfășurate în minivacanță, polițiștii bihoreni au continuat acțiunile pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal

Astfel, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați de polițiști despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Totodată, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Și la acest sfârșit de săptămână, polițiștii și jandarmii bihoreni au fost prezenți și la manifestările culturale și artistice, atât din municipiul Oradea, cât și de pe raza județului, unde au desfășurat activități preventive și au asigurat măsuri de ordine și siguranță publică, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente negative.

În perioada următoare, polițiștii bihoreni vor continua, în sistem integrat, activitățile pentru liniștea și siguranța cetățenilor și pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

Ne găsiți și pe Google News