Peste 1.800 de petarde de diferite tipuri, au fost confiscate de polițiștii salontani.
Stiri Bihor

Peste 1.800 de petarde de diferite tipuri, au fost confiscate de polițiștii salontani.

Joi, 28 decembrie a.c., la ora 12.50, pe strada Iuliu Maniu din municipiul Salonta, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Salonta au depistat o femeie de 61 de ani, din municipiul Cluj Napoca, județul Cluj, care avea asupra sa 1.830 de petarde, obiecte pirotehnice interzise atât la deținere și utilizare, cât și la comercializare.

Articolele pirotehnice descoperite de polițiștii salontani asupra celei în cauză au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Reamintim cetăţenilor faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an. 

Poliţiștii bihoreni vă reamintesc că sunt interzise deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia integrității persoanelor, dar și a bunurilor care ar putea fi distruse ca urmare a producerii de incendii prin utilizarea necorespunzătoare.

Poliţiştii bihoreni acţionează pentru combaterea cu fermitate a comerţului ilegal cu articole pirotehnice, dar şi a folosirii ilegale a acestora, ca factor important în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, prin care să se prevină apariţia unor accidente sau pagube materiale.

Foto: arhiva

loading...