Pe 3 iunie 2017 va avea loc a IV-a editie a „Zilei Liliacului Carpatin”
Evenimente

Pe 3 iunie 2017 va avea loc a IV-a editie a „Zilei Liliacului Carpatin”

Pentru al IV-lea an consecutiv, Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius organizează Ziua Liliacului Carpatin, o sărbătoare a ariei protejate de pe Valea Iadului.

Această ediție este organizată în cadrul proiectului ”Arii protejate pentru viitor” finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Agenția de Management al Destinației Bihor.

Liliacul Carpatin este o specie relictă, ocrotită de lege, endemică pe Valea Iadului. Arbuștii cu frumoasele lor flori mov cresc spontan în această vale care a devenit o arie protejată de interes național, mai precis o rezervație naturală cu suprafața de aproape două hectare, situată în comunele vecine Bulz și Curățele.

Evenimentul este programat să  înceapă sâmbătă, 3 iunie 2017, de la ora 10, la Coada Lacului, pe platoul de vis-a-vis de Vila Sanda (la intersecția cu drumul către Meziad).

În prim planul sărbătorii se află elevii și natura. Cei  144 de elevi care vor participa la concursul interșcolar prilejuit de ”Ziua Liliacului Carpatin” sunt selectați prin intermediul unor chestionare, aplicate după prezentările și workshopurile despre biodiversitatea ariilor protejate aflate în raza localității lor natale.

interlink.ro

Premiile oferite câștigătorilor celor două concursuri sunt oferite de pensiunile din zonă, de operatorii economici și de către partenerii din proiect. Acestea constau în cazare și masă, plus acces în zonele de agrement de la pensiunile din zonă, dulciuri, vouchere, produse tradiționale și tricouri personalizate.

Pe parcursul zilei sunt programate mai multe evenimente dedicate copiilor și familiilor. Nu sunt uitați nici iubitorii de mâncăruri tradiționale pentru care vor fi amenajate standuri cu bucate și preparate locale, specifice județului Bihor. Unul dintre cele mai importante momente din cadrul evenimentului va fi concursul de gătit la ceaun. La acest concurs se pot face înscrieri până la data de 31 mai 2017 la adresa următoare: www.facebook.com/AquaCrisius .

De asemenea în interiorul zonei de organizare va fi un stand cu materiale informative și de promovare turistică din Bihor organizat de Centrul  de Informare și Promovare Turistică din Aleșd precum și o scenă pe care sunt invitați să urce tinerii în vârstă de până la 16 ani.

Partenerii acestui eveniment sunt Agenția de Management al Destinației Bihor, Consiliul Județean Bihor, Primăria comunei  Bulz și Primăria Comunei Curățele.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0