Patru soferi surprinsi de radar circuland cu peste 100 km/h, in Oradea si in alte localitati din judetul Bihor
Stiri Oradea

Patru soferi surprinsi de radar circuland cu peste 100 km/h, in Oradea si in alte localitati din judetul Bihor

În perioada 9 – 11 august a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 487 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 182.210 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 37 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șase certificate de înmatriculare, au fost constatate șapte infracțiuni și 15 tamponări. 

365 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 36 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 12 sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, trei conducători auto au fost sancționați pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, iar 68 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, luni, 12 august a.c., la ora 01.32, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Uileacu de Criş a fost depistat în trafic un bărbat de 42 de ani, din localitatea Corabia, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 117 km/h, înregistrată radar.

Duminică, 11 august a.c., la ora 20.50, pe strada Republicii din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din localitatea Chiribiș, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 112 km/h, înregistrată radar.

Sâmbătă, 10 august a.c., la ora 17.52, pe strada Republicii din municipiul Oradea a fost depistată în trafic o femeie de 28 de ani, din comuna Husasău de Tinca, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 114 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Tot sâmbătă,  10 august a.c., la ora 07.55, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Tileagd a fost depistat în trafic un bărbat de 40 de ani, din comuna Livada, județul Arad, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 101 km/h,  înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

loading...