Pasajul suprateran de langa Universitate va avea o perdea verde de copaci
Stiri Oradea

Pasajul suprateran de langa Universitate va avea o perdea verde de copaci

În parteneriat cu Direcția Silvică Bihor – Romsilva, Primăria Municipiului Oradea înființează o perdea verde, în proximitatea noului pasaj de pe şoseaua de centură, intersecție cu strada Universității și cu drumul colector spre Parcul Industrial II.

Astfel, în scuarurile formate lângă sensul giratoriu și căile de acces ce se amenajează sub noul pasaj au fost plantați zilele acestea circa 400 de puieți de foioase, din speciile salcâm, stejar roșu, tei, cireș și paltin. În câțiva ani, aceştia vor alcătui o zonă verde generatoare de oxigen.

În zilele următoare vor mai fi plantați alți circa 40 de puieți în scuarul ce delimitează breteaua rutieră de lângă pasaj și parcarea Pieței 100.

În perioada următoare, Primăria Oradea își va intensifica eforturile de amenajare de noi spații verzi și de împădurire a zonelor periferice, prin înființarea de perdele verzi, care să absoarbă poluarea. De asemenea, în cadrul campaniilor de plantări de primăvară și toamnă derulate de către Primăria Oradea, se are în vedere plantarea a minimum 700 de arbori în fiecare an, în diferite zone ale orașului”, a declarat primarul Florin Birta.

Îngrijirea arboretului va intra în sarcina municipalităţii, viceprimarul Marcel Dragoș ţinând să mulțumească Direcției Silvice pentru colaborare: „Vom asigura irigatul lor, pe perioada verii, prin operatorul cu care colaborăm, RER Vest, și sper că vom avea și alte colaborări de genul acesta cu Direcția Silvică Bihor – Romsilva. În Primăria Oradea veți avea cu siguranță un partener și de aici înainte”.

Reamintim că anul trecut, tot în parteneriat cu Direcția Silvică Bihor – Romsilva, au fost plantați 3500 de puieți din specia stejar roșu, tei, anin și mesteacăn în Cartierul Tineretului, respectiv în Parcul Industrial II.

Apreciem faptul că expertiza noastră este recunoscută. Profităm de această ocazie pentru a arăta cetățenilor din municipiul Oradea că noi, silvicii, nu doar tăiem lemne, ci suntem în măsură să generăm, să creăm, să întreținem pădurea. Profităm de orice ocazie pe care o avem, în acest sens și încercăm să ne dovedim utilitatea, ca generator de mediu sănătos”, a declarat Teodor Suciu, directorul RNP Romsilva – Direcția Silvică Bihor.

 

 

Ne găsiți și pe Google News