Pasajul subteran Onestilor va costa aproape 62 de milioane de lei si va avea 191 m lungime
Stiri Oradea

Pasajul subteran Onestilor va costa aproape 62 de milioane de lei si va avea 191 m lungime

Consiliul Județean Bihor a depus cererea de finanțare cu fonduri europene pentru proiectul „Implementare soluții de creștere a siguranței traficului pe rețeaua de drumuri județene din Județul Bihor”.

În cadrul acestui proiect, se dorește realizarea unui pasaj subteran, în Oradea, la intersecția străzilor Oneștilor cu Tudor Vladimirescu.

Vă reamintim că, la începutul lunii august 2023, Consiliul Județean Bihor a votat preluarea străzii Oneștilor în administrare și clasificarea ca drum județean, astfel încât să poată să depună proiectul cu fonduri europene. Acesta a fost clasificat ca DJ 797H.

Lucrarea ar urma să aibă, cu tot cu rampe de acces, o lungime de 191 metri, din care 41,8 metri pasajul propriu-zis. Gabaritul de trecere al acestuia va fi de 4,5 metri.

Costurile pentru pasaj se ridică la 61.925.832,03 lei, cu TVA.

Prin realizarea acestui proiect se va reduce conflictul în trafic.

Proiectul ,,Implementare soluții de creștere a siguranței traficului pe rețeaua de drumuri județene din Județul Bihor” a fost depus în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, Obiectivul de politică 3: O Europă mai conectată prin creșterea mobilității, Prioritatea 5: O regiune accesibilă, Obiectivul specific 3.2.: Dezvoltarea și creșterea unei mobilități naționale, regionale și locale durabile, reziliente la schimbările climatice, inteligente și intermodale, inclusiv îmbunătățirea accesului la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) și a mobilității transfrontaliere.

 

Ne găsiți și pe Google News