Parteneriat intre Librariile Humanitas si Biblioteca Judeteana. Titlurile nou aparute vor ajunge concomitent in Biblioteca cu prezenta in librarii
Cultura

Parteneriat intre Librariile Humanitas si Biblioteca Judeteana. Titlurile nou aparute vor ajunge concomitent in Biblioteca cu prezenta in librarii

Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor a încheiat un parteneriat cu Librăriile HUMANITAS, prin care titlurile nou apărute vor ajunge în Bibliotecă concomitent cu prezența lor în librării, anunta reprezentantii Consiliului Judetean Bihor.

În mod tradițional, pentru a găsi la raft cele mai recente titluri, cititorii erau nevoiți să aștepte câteva luni până când cărțile ajungeau în fondul bibliotecii, după ce erau lansate și parcurse etapele modalității vechi de achiziție. În urma noului protocol încheiat, acest obstacol este eliminat, iar toți pasionații de lectură se bucură de posibilitatea de a avea acces imediat la cele mai recente și căutate titluri.

Astfel, Biblioteca Județeană îi invită pe bihoreni în continuare la întâlnirea cu cartea, astfel încât proiectul să aibă o rezonanță imediată în comunitate, iar Biblioteca și cititorii să devină un tot cultural și educațional în județul nostru.

La sfarsitul anului trecut, Ilie Bolojan anunta ca: „Am dotat bibliotecile din judetul Bihor cu peste 6 mii de carti in anul 2022, iar in anii care vin vom mai adauga alte zeci de mii”

Biblioteca Judeteana „Gheorghe Șincai” va fi modernizata

In prezent se afla in derulare un proiect de modernizare și digitalizare a Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”. Investiția prevede extinderea, renovarea și echiparea bibliotecii, care vor fi transformate în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale.

La parter va fi regândit accesul, vor fi amenajate o cafenea și o terasă exterioară și va fi construit un amfiteatru deschis cu zone de expunere de carte și lift. Spațiile de la acest nivel vor fi dedicate activităților pentru copii, cu un auditorium special conceput, un atelier de creație și ludotecă (colecție de jucării și jocuri). Aici va fi amplasat și fondul de carte pentru cei mici.

La etajul I va fi amenajat un auditorium pentru adulți, săli de lectură, zone pentru training de competențe digitale și zone de expunere cărți. La etajul II proiectul prevede o sală de conferințe, o sală de lectură, mediateca și un studio pentru înregistrări.

Ne găsiți și pe Google News