Parteneriat cu CNAIR pentru largirea la 4 benzi a DN 19 si DN 79 la intrarile in Oradea
Stiri Bihor

Parteneriat cu CNAIR pentru largirea la 4 benzi a DN 19 si DN 79 la intrarile in Oradea

Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au încheiat marți un nou parteneriat pentru realizarea a două proiecte. Anunțul a fost făcut astăzi, 10 mai, de președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, într-o conferință de presă.

Cele două proiecte privesc lărgiri de la două la patru benzi a unor sectoare de drum de pe DN 19, între km 5+985 și km 9+731, și pe DN 79, între km 108+730 și km 110+550.

Primul proiect prevede lărgirea la patru benzi pe un tronson de 3,7 km, cuprins între ieșirea din Episcopia Bihor și intrarea în comuna Biharia, de unde va începe traseul Centurii Biharia. Valoarea totală estimată este de 48.351.236,17 lei, cu TVA.

Cel de-al doilea sector de drum național care urmează să fie lărgit este pe DN 79. Acesta are o lungime de 1,8 km și este cuprins între Aeroportul Oradea și girația care va fi amenajată la intersecția cu drumul spre Livada. Valoarea totală estimată a investiției este de 30.092.057,24, cu TVA.

Proiectele tehnice ale celor două obiective de investiții sunt realizate și au obținut avizele din comisiile CNAIR, urmând a fi depuse spre avizare în comisia tehnică a Ministerului Transporturilor.

La începutul lunii iunie ne propunem să dăm drumul la procedurile de licitație pentru selectarea unor constructori. Ne propunem ca din toamna acestui an să înceapă lucrările și în vara anului viitor aceste două lărgiri să fie operaționale. Ele vor fi importante pentru descărcarea traficului din zona Real – Episcopia, pentru reducerea numărului de accidente înspre Biharia și pentru asigurarea unei conectări corespunzătoare atât cu Centura Biharia, cât și cu drumul spre Livada”, a declarat în conferința de presă Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

În această perioadă au fost inițiate demersurile necesare ca finanțarea să fie asigurată prin fonduri europene.

Vă reamintim că sunt în lucru alte două proiecte mari de infrastructură în aceste zone: Centura Nojorid, aflată în execuție, și Centura Biharia, aflată în etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitației.

Ne găsiți și pe Google News