Parcurile industriale Sacuieni si Tileagd vor fi conectate la gaz
Stiri Bihor

Parcurile industriale Sacuieni si Tileagd vor fi conectate la gaz

În urma demersurilor începute la sfârșitul lunii septembrie, prinde contur proiectul privind introducerea gazului în localitățile care vor găzdui parcurile industriale ale societății Parcuri Industriale Bihor.

În acest sens, în cazul  Parcului Industrial Tileagd a fost eliberat Acordul de acces privind conectarea la conducta de transport gaze naturale Biharia – Aleșd. Acesta se va concretiza prin realizarea unui racord pe o lungime estimată la 2,5 km, cu o presiune nominală de 40 bar. Valoarea estimată pentru tariful de racordare este de 646.500 lei (fără TVA). În momentul de față, conducerea Consiliului Județean face demersurile necesare pentru ca sumele necesare acestei investiții să fie susținute de instituția noastră.

Citeste siConsiliul Judetean Bihor vrea sa racordeze propriile parcuri industriale la reteaua de gaz

  În cazul viitorului Parc Industrial Săcueni, a fost eliberat Autorizația de executare a lucrărilor ”Creșterea integrității conductei de gaze Săcueni Nord – Stație degazolinare Abrămuț” care va fi fundamentul introducerii gazului în zonă. Aceasta presupune o investiție de aproximativ 1.5 milioane lei, care în urma discuțiilor va fi susținută de OMV Petrom S.A. și pe lângă deservirea parcului industrial, deschide oportunitatea introducerii gazului și pentru potențialii consumatorii din oraș.

interlink.ro

Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor a precizat că ”rămâne o prioritare realizarea unei infrastructuri cât mai atrăgătoare pentru investitorii care doresc să lucreze în condiții optime și susținere maximă din partea autorităților județene

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News