Parcarea din spatele Oradea Plaza se modernizeaza
Stiri Oradea

Parcarea din spatele Oradea Plaza se modernizeaza

Parcarea de pe str. Mihail Kogălniceanu, de lângă Oradea Plaza, va fi refăcută ca urmare a devierii utilităților necesare pentru pasajul rutier din Piața Cetate. Muncitorii au turnat astăzi primul strat de asfalt, după ce, în prealabil, au fost realizate lucrările de pregătire a terasamentului, fiind așternut stratul de balast stabilizat.

De asemenea, au fost montate bordurile și s-au realizat lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale prin intermediul canalizării pluviale. În zona respectivă vor fi 35 de locuri de parcare publice.

Lucrările fac parte din obiectivul de investiții „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa II”, în cadrul căruia se realizează un pasaj rutier subteran în zona intersecției dintre B-dul D. Cantemir și str. Evreilor Deportați.

Reamintim că aici vor exista două girații la nivelul solului, care vor fi traversate în subteran de respectivul pasaj pe relația D. Cantemir – Centrul Civic. La nivelul solului va exista în continuare o bandă dedicată liniilor de tramvai. Totodată, vor fi executate următoarele categorii de lucrări: realizarea sistemului de irigații, realizarea trotuarelor, piste de biciclete, stații de transport public modernizate precum și plantarea de arbori și arbuști.

 

Ne găsiți și pe Google News