Pana la 1 aprilie oradenii isi pot plati impozitele integral cu o bonificatie de 10%
Stiri Oradea

Pana la 1 aprilie oradenii isi pot plati impozitele integral cu o bonificatie de 10%

Poți economisi timp și bani, plătindu-ți impozitul în doar câteva secunde, sau poți să faci un drum până în centru și să stai la coadă, la ghișeu. Alegerea îți aparține!

Mai sunt 21 de zile până la 1 aprilie, aceasta fiind ultima zi în care persoanele fizice mai pot beneficia de bonificația de 10%  pentru plata integrală a impozitului online.

Menționăm că bonificația de 10% se acordă pentru plata integrală (pe tot anul 2024) a impozitelor pe clădire, teren și/sau auto datorate către bugetul local pentru anul în curs.

Termenul inițial de plată era 31 martie, însă având în vedere că această dată cade într-o zi nelucrătoare (duminica), termenul limită va fi 1 aprilie 2024 (luni).

Campania primăriei din acest an se numește „În 2024, Online câștigi mai mult decât Dublu”, tocmai pentru că bonificația pentru cetățenii care plătesc online a crescut de la 8% la 10% (procentul maxim permis de lege), față de cei care aleg plata la ghișee (chiar și POS), CEC, Poștă etc., care primesc o bonificație de numai 4%.

Plata online a taxelor și impozitelor este simplă și rapidă, fără user și parolă, pe site-ul www.oradea.ro (secțiunea Fă o plată – Ghișeul online) sau cu ajutorul aplicației MobilePay (link Google Play).

Bonificațiile pentru persoanele juridice – 8%

Bonificațiile fiscale pentru persoanele juridice care plătesc cu anticipație (până la data de 1 aprilie) impozitele locale datorate pentru întregul an sunt de: 8% în cazul achitării online prin intermediul site-urilor www.oradea.ro, www.ghiseul.ro și aplicația „Plata Impozite MobilePay” și de 4% pentru plata prin casierie, poștă, C.E.C., prin P.O.S., ordin de plată, internet banking.

Plătești online și ai șansa să câștigi zi de distracție la Aquaparkul Nymphaea

În plus, persoanele fizice și juridice care își plătesc integral impozitul online până la 1 aprilie vor participa la tombola campaniei „În 2024, Online câștigi mai mult decât Dublu”, putând câștiga un voucher ce oferă o zi de acces la Aquaparkul Nymphaea pentru 2 adulți și 2 copii sub 18 ani (voucher valabil până la sfârșitul anului).

Anul trecut s-au împlinit 15 ani de la data lansării serviciului de plată online a impozitelor și taxelor locale, perioadă în care Primăria Oradea a făcut eforturi continue pentru creșterea volumelor de încasări online. Astfel, 59% din totalul sumelor încasate anul trecut, cu excepția plăților prin ordine de plată, au reprezentat sume încasate prin platforme online.

Ne găsiți și pe Google News