Pana acum, in judetul Bihor, au fost vaccinate 495 de persoane. Cei vaccinati au avut doar reactii minore, locale si generale
Sanatate

Pana acum, in judetul Bihor, au fost vaccinate 495 de persoane. Cei vaccinati au avut doar reactii minore, locale si generale

Potrivit unui comunicat de presa al DSP Bihor, pana la aceasta ora, in judetul Bihor, s-au vaccinat 495 de persoane. Procesul de vaccinare in Bihor a inceput in data de 5 ianuarie si au fost vaccinate, in prima faza, cadrele medicale.

Etapa a doua de vaccinare va incepe in data de 15 ianuarie, la nivel national, cand vor fi vaccinate persoanele cu varsta de peste 65 de ani si personalul esential din institutii si firme de servicii. Restul populatiei va putea fi vaccinata in etapa a III-a, potrivit calendarului .

La nivel national, numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) este de 76.400. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 264 reacții comune și minore, dintre care:

  • 119 reacții locale cu durere la locul injectării;
  • 145 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie).
Modalitățile de înscriere pentru vaccinare în această etapă sunt:

Ne găsiți și pe Google News