Oradenii tot mai digitalizati. Numarul cetatenilor care au platit online impozitele si taxele a crescut fata de 2022
Stiri Oradea

Oradenii tot mai digitalizati. Numarul cetatenilor care au platit online impozitele si taxele a crescut fata de 2022

Unul din doi orădeni a ales să-și plătească impozitul online de la începutul anului și până la 31 martie, iar suma încasată în primele trei luni ale anului, prin plăți online, a crescut cu 5 milioane, față de perioada similară de anul trecut.

Astfel, din datele centralizate rezultă că din fiecare 4 lei încasați, 3 lei au fost prin instrumente de plată online (75%). S-au încasat 5 milioane de lei online în plus  față de perioada similară din 2022 și 400.000 lei au fost încasați în plus prin POS. Au fost exceptate plățile prin ordine de plată (firmele). Sumele încasate prin cash sunt în scădere.

Până la 31 martie, 1 din 2 contribuabili au optat pentru plata online, numărul plătitorilor înregistrați la 31 martie 2023 fiind de 109.767. Față de aceeași perioadă a anului trecut a fost înregistrată o creștere de 2.548 de contribuabili care au plătit online și de 953 de contribuabili care au plătit prin POS. În schimb, s-a înregistrat o scădere a celor care au plătit cash la casierie, CEC sau Poștă.

Alegerea modalității de plată online oferă un avantaj dublu:

  • bonificație fiscală dublă (8% online față de 4% la casierie/POS/ordin de plată)
  • timp și costuri reduse pentru dumneavoastră și Primăria Oradea.

Primăria Oradea mulțumește tuturor orădenilor care și-au achitat taxele și impozitele.

 

Ne găsiți și pe Google News