Oradenii Paskuj Sandor si David Sferle, vicecampioni europeni la Taekwon-do
Sport

Oradenii Paskuj Sandor si David Sferle, vicecampioni europeni la Taekwon-do

Capitala Estoniei, Thallinn a gazduit in perioada 26-29 aprilie, Campionatul European de Taekwon-do ITF organizat de Federatia Europeana de Taekwon-do ITF (E.I.T.F.) si Uniunea Estoniana de Taekwon-do ITF.

 La startul competitiei s-au aliniat 801 sportivi din 32 tari. Echipa nationala a Romaniei a fost reprezentata de 13 sportivi dupa cum urmeaza: David Sferle si Molcsan Tamas (King Do-Lions Oradea-antrenor Romeo Tulkos), Paskuj Sandor si Alfoldy David (Royal Kwon Oradea-antrenor Tripa Ferenc), Lakatos Andrei si Antonio Salajan (Impact Cluj), Dombi Gyula (Csiki Titanok M-Ciuc), Mihai Sura (Ge Baek Baia Mare), Bianca Filip (Gi Do Baia Mare), Vlad Bande (Vulturii Dej), Anda Komives, Andrei Vilceanu si Diana Barabas (ITF Timisoara), antrenorii Romeo Tulkos (Oradea) si Victor Leahu (Timisoara), respectiv arbitrii Mircea Muntean si Ambrozie Fodor (Cluj).

   Daca anul trecut echipa nationala a cucerit 3 medalii de bronz, in acest an delegatia romana s-a intors cu 2 medalii de argint si 3 medalii de bronz.

   Medaliile au fost cucerite de urmatorii sportivi: Paskuj Sandor – argint la lupta veterani -73kg si bronz la tull 1DAN; David Sferle – argint la tehnici speciale juniori; Andrei Vilceanu – bronz la tull copii centuri colorate si Andrei Lakatos – bronz la lupta seniori -85kg. Pe sportivul Dombi Gyula doar un punct l-a despartit de podium la spargeri forta , el obtinand 9 puncte , iar cel de pe locul 3 a obtinut 10 puncte, astfel el s-a clasat pe locul IV. Soarta asemanatoare a avut si echipa de seniori constituita din Dombi Gyula, Alfoldy David, Molcsan Tamas, Mihai Sura si Andrei Lakatos la aceeasi proba , unde cu 12 puncte s-au clasat pe locul IV, pe locul III fiind Rusia cu 18 puncte.

   Cheltuielile de transport ale delegatiei romane au fost acoperite din fondurile proprii ale federatiei, iar restul cheltuielilor din sponsorizarile sportivilor sau din finantari personale.

   “A fost cred cel mai greu Campionat European la care am participat vreodata. Ma bucura insa faptul ca am facut un pas inainte si cluburile oradene au dat primii vicecampioni europeni in istoria Federtaiei Romane de Sporturi Martiale Coreene. Am invatat foarte multe de la acest campionat si suntem pregatiti ca anul viitor sa obtinem primele medalii de aur la Campionatul European ce se va desfasura in 2-8 aprilie la Rimini. Va urma sedinta staffului tehnic , stabilirea noului obiectiv si totodata largirea componentei lotului national. As dori sa aduc pe aceasta cale multumiri firmei Pantano si Consiliului local Beius pentru sprijinul acordat sportivului beiusan legitimat la clubul nostru, David Sferle.”, a declarat Romeo Tulkos (antrenor echipa nationala).

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News