Oradenii care vor sa amenajeze si sa intretina spatii verzi publice in oras isi pot marca locul cu panouri care sa arate ca ei sunt autorii
Stiri Oradea

Oradenii care vor sa amenajeze si sa intretina spatii verzi publice in oras isi pot marca locul cu panouri care sa arate ca ei sunt autorii

Persoanele fizice și juridice au posibilitatea de a participa activ la conservarea și înfrumusețare spațiilor verzi publice din municipiul Oradea.

Astfel, acestea pot amenaja și întreține spații verzi din fonduri proprii, cu posibilitatea de amplasare pe zona amenajată a unor panouri informative care să conțină datele persoanei și aportul acesteia în amenajarea și întreținerea spațiului ales.  

Panourile vor conține textul: „Acest spațiu verde a fost amenajat și este întreținut de persoana fizică/persoana juridică” – sigla companiei – date de contact.  Acestea vor trebui să aibă dimensiunea de 50/100cm, profile din aluminiu și fețe din plexiglas de culoare albă, textul putând fi scris în culorile specifice din sigla companiei. Picioarele de susținere a panoului nu trebuie să depășească 10 cm de la sol.

Menționăm că pot face obiectul acestei colaborări spațiile verzi publice din categoria sensurilor giratorii, scuarurilor, zone verzi de aliniament stradal etc.

Această acțiune este reglementată de prevederile Hotărârii de Consiliu Local nr. 627 din 30 august 2021 pentru aprobarea Regulamentului privind administrarea și întreținerea spațiilor verzi, măsuri și reguli specifice pentru protecția mediului în Municipiul Oradea. Cei interesați vor încheia cu Primăria Oradea un acord de colaborare în vederea amenajării și întreținerii cu titlu gratuit a unui spațiu verde.

Doritorii se pot adresa Direcției Tehnice – Compartiment Spații Verzi Urbane, Facilități de Agrement și Sport, la adresa de email: directia.tehnica@oradea.ro sau primarie@oradea.ro, unde vor trebui să lase un număr de telefon de contact.

Ne găsiți și pe Google News