Oradeanul Bogdan Vandici a luat argint la Young Chief Olympiad India 2019
Diverse

Oradeanul Bogdan Vandici a luat argint la Young Chief Olympiad India 2019

evomag.ro
finalist young cheif olimpyad india 2019 Bogdan vandiciOradeanul Bogdan Vandici aduce argint pentru România la Young Chief Olympiad India 2019, dupa ce s-a calificat in finala competitiei din India.

La doar 21 de ani, Bogdan Vandici castiga „Chefi la Cutite”, fiind cel mai tânăr concurent care a reușit să își adjudece finala fără emoții și consideră că pasiunea pentru bucătărie și susținerea mentorului său l-au ajutat să ridice trofeul în ultima bătălie culinară a sezonului 5 din indragita emisiune.

A plecat la studii în Olanda, dar nu i-a plăcut și s-a întors acasă. Fiind pasionat de bucătărie, a făcut un curs, după care a plecat la Paris să se perfecționeze. Se pare că Parisul i-a priit, pentru ca anul trecut a castigat Chefi la Cutite, iar anul acesta a luat argintul la renuumita competitie Young Chief Olympiad India 2019.

Încă de mic a vrut să ajungă bucătar, pentru că îi plăcea să mănânce’. Mai târziu a aflat că bucătăria îi provoacă imaginația și îl relaxează. După liceu, a urmat o facultate de business în Olanda, dar la scurt timp a renunțat la ea și s-a orientat către gastronomie. Fără a avea studii în domeniu, a lucrat pentru prima dată în bucătăria unui restaurant de tip fast-food și a realizat că acesta e domeniul pe care vrea să îl urmeze pentru tot restul vieții: Am urmat profilul de business internațional timp de 6 luni. M-am certat cu facultatea când am aflat că ar trebui să am mai putine restanțe decât examene luate, iar asta m-a făcut să spun stop unui domeniu in care simțeam că mă pierd ca persoană.

decathlon.ro

A fost acceptat în practică într-un hotel de renume din Cluj, acolo unde a fost și angajat. Mai apoi, Bogdan a plecat în Paris, unde a lucrat cu chef George Mihali, fost concurent al emisiunii culinare, într-un restaurant cu standarde culinare înalte: El mi-a dat libertatea de a ma juca și de a-mi pune imaginația la lucru în bucătărie. M-a ajutat, a avut încredere în mine și m-a susținut moral ca pe un frate.’.

După o scurtă perioadă de timp, Bogdan a fost nevoit să se întoarcă în tară din cauza unei probleme în familie, dar nu a renunțat niciodată la bucătărie. Chef George Mihali a fost cel care i-a propus să participe la Chefi la cuțite’, iar tânărul a acceptat provocarea cu mult entuziasm.

Foto: Facebook