Oradeanul Bogdan Vandici a luat argint la Young Chief Olympiad India 2019
Diverse

Oradeanul Bogdan Vandici a luat argint la Young Chief Olympiad India 2019

finalist young cheif olimpyad india 2019 Bogdan vandiciOradeanul Bogdan Vandici aduce argint pentru România la Young Chief Olympiad India 2019, dupa ce s-a calificat in finala competitiei din India.

La doar 21 de ani, Bogdan Vandici castiga “Chefi la Cutite”, fiind cel mai tânăr concurent care a reușit să își adjudece finala fără emoții și consideră că pasiunea pentru bucătărie și susținerea mentorului său l-au ajutat să ridice trofeul în ultima bătălie culinară a sezonului 5 din indragita emisiune.

A plecat la studii în Olanda, dar nu i-a plăcut și s-a întors acasă. Fiind pasionat de bucătărie, a făcut un curs, după care a plecat la Paris să se perfecționeze. Se pare că Parisul i-a priit, pentru ca anul trecut a castigat Chefi la Cutite, iar anul acesta a luat argintul la renuumita competitie Young Chief Olympiad India 2019.

Încă de mic a vrut să ajungă bucătar, pentru că îi plăcea să mănânce’. Mai târziu a aflat că bucătăria îi provoacă imaginația și îl relaxează. După liceu, a urmat o facultate de business în Olanda, dar la scurt timp a renunțat la ea și s-a orientat către gastronomie. Fără a avea studii în domeniu, a lucrat pentru prima dată în bucătăria unui restaurant de tip fast-food și a realizat că acesta e domeniul pe care vrea să îl urmeze pentru tot restul vieții: Am urmat profilul de business internațional timp de 6 luni. M-am certat cu facultatea când am aflat că ar trebui să am mai putine restanțe decât examene luate, iar asta m-a făcut să spun stop unui domeniu in care simțeam că mă pierd ca persoană.

A fost acceptat în practică într-un hotel de renume din Cluj, acolo unde a fost și angajat. Mai apoi, Bogdan a plecat în Paris, unde a lucrat cu chef George Mihali, fost concurent al emisiunii culinare, într-un restaurant cu standarde culinare înalte: El mi-a dat libertatea de a ma juca și de a-mi pune imaginația la lucru în bucătărie. M-a ajutat, a avut încredere în mine și m-a susținut moral ca pe un frate.’.

După o scurtă perioadă de timp, Bogdan a fost nevoit să se întoarcă în tară din cauza unei probleme în familie, dar nu a renunțat niciodată la bucătărie. Chef George Mihali a fost cel care i-a propus să participe la Chefi la cuțite’, iar tânărul a acceptat provocarea cu mult entuziasm.

Foto: Facebook

 

loading...