Oradeanca Karina Mihuţa a castigat 2 medalii de aur si una de bronz la Cupa Mondiala de Kempo
Sport

Oradeanca Karina Mihuţa a castigat 2 medalii de aur si una de bronz la Cupa Mondiala de Kempo

Junioara Karina Mihuţa, legitimată la Clubul Sportiv Crişul Oradea, absentă de la Gala Asociaţiilor Judeţene Sportive din Bihor de săptămâna trecută, unde pe ramura kempo a fost desemnată pe locul secund, a participat cu lotul naţional de kempo a României, condus de preşedintele Federaţiei Române de Kempo , dl. Amatto Zaharia, la Cupa Mondială din Tunisia, desfăşurat în perioada 06-11 februarie în localitatea Hammamet

În prima zi de competiţie, Karina a câştigat două medalii de aur, prima la proba de semi-kempo, iar cea de-a doua la proba de full-kempo, în cadrul categoriei de junior feminin -65 kg. A doua zi a competiţiei a mai adus o medalie Karinei, de data aceasta medalia de bronz, ea concurând la proba de submission, la categoria de senior feminin -65 kg.

Karina îl are ca antrenor pe Tulkos Romeo, care pentru proba se submission este secondat de antrenoarea Ioana Hanaş, care pentru această probă asigură pregătirea specifică, existând o asemănare între submission şi judo. Pentru a dezvolta mai bine tehnicile de braţ, la pregătirea sportivei a contribuit şi maestrul Viorel Crăciunea, antrenor de box în cadrul clubului Crişul.

Beneficiind de o foarte bună pregătire, Karina fiind în vârf de formă a cucerit cele două medalii de aur şi una de bronz. Finala la proba de semi-kempo a fost una foarte grea, pe care a disputat-o cu o sportivă din echipa naţională a ţării gazde, dar pe care a învins-o prin decizia absolută a abitrilor. Această competiţie a fost şi un test de verificare, deoarece Karina în perioada 22-28 aprilie, împreună cu David Sferle, Denisa şi Răzvan Cotuţ, însoţiţi de antrenorul Tulkos Romeo vor participa la Campionatul Mondial din Antalya. Mulţumim preşedintelui federaţiei, domnului Amatto Zaharia pentru această oportunitate, prin care sportiva noastră a fost convocată în lotul restrâns, în vederea participării la Cupa Mondială din Tunisia. Şi pe această cale doresc să o felicit pe Karina şi pe antrenorul ei, Tulkos Romeo, pentru aceste rezultate extrem de remarcabile.” – Pető Dalma Csilla, directorul Clubului Sportiv Crişul Oradea

Ce este kempo?

Kempo este un termen care se referă la o varietate de arte marțiale, originare din Japonia, dar care au evoluat și s-au dezvoltat în diferite țări. În general, kempo este caracterizat de utilizarea tehnicii lovirii și apărării, precum și de elemente de control al respirației și de disciplină mentală.

Originea exactă a kempo este dificil de determinat, deoarece termenul a fost folosit pentru a descrie diverse sisteme de luptă din Japonia, China și alte țări asiatice. În general, kempo este asociat cu tradițiile artelor marțiale japoneze și chineze.

În Japonia, kempo se referă adesea la Karate, un sistem de arte marțiale care se concentrează pe tehnici de lovitură cu mâinile și picioarele. Karate-ul modern a fost influențat de kempo-ul tradițional japonez și a devenit una dintre cele mai populare arte marțiale din întreaga lume.

Pe de altă parte, în China, termenul „kempo” (sau „kenpo”) este adesea asociat cu Chuan Fa sau Quan Fa, care sunt varietăți de arte marțiale chineze. Aceste sisteme includ tehnici de lovituri cu pumnii și picioarele, precum și tehnici de control al corpului și de apărare personală.

În plus față de Karate și Chuan Fa, există și alte sisteme de kempo care au evoluat în diferite regiuni și culturi din întreaga lume. Fiecare sistem de kempo are propriile sale tradiții, tehnici și filozofii, dar toate împărtășesc obiectivul comun de a dezvolta abilități fizice, mentale și spirituale în practicanți.

Ne găsiți și pe Google News