Oradean trimis in judecata pentru evaziune din TVA in valoare de peste 4 mil. lei
Stiri Oradea

Oradean trimis in judecata pentru evaziune din TVA in valoare de peste 4 mil. lei

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice bihoreni au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a administratorului unei societăţi comerciale orădene, bănuit că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 4,6 milioane lei, prin evaziune fiscală – Prejudiciul a fost recuperat integral.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările faţă de un bărbat de 49 de ani, cetățean român cu domiciliul în Austria, administrator al unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Oradea, bănuit de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice îl bănuiesc pe bărbatul de 49 de ani că, în mod repetat, în perioada septembrie 2009 – aprilie 2015, în calitate de administrator al respectivei societăți comerciale orădene, ar fi dispus înregistrarea în contabilitate și în alte documente legale ale firmei, a unor operațiuni de achiziții fictive de mărfuri ori prestări servicii de la trei societăți comerciale din județul Bihor și din județul Iași, în scopul sustragerii de plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat.

Prejudiciul total provocat în acest mod bugetului consolidat al statului este de 4.645.184,16 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Pentru recuperarea prejudiciului, a fost aplicat sechestru penal pe bunurile mobile și imobile deținute de bărbatul de 49 de ani și de societatea comercială administrată de acesta, până la concurența integrală a prejudiciului.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celui în cauză.