Oradean surprins pe DN1 in localitatea Uileacu de Cris, conducand un autovehicul cu viteza de 123 km/h
Stiri Bihor

Oradean surprins pe DN1 in localitatea Uileacu de Cris, conducand un autovehicul cu viteza de 123 km/h

Marți, 25 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 161 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 61.995 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere. De asemenea, au fost constatate șapte tamponări. 

106 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 15  pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, șase participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, iar 34 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, marți, 25 februarie a.c., pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Uileacu de Criș a fost depistat în trafic un bărbat de 41 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 123 de km/h, înregistrată radar.

Conducătorul auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

loading...