Oradean surprins de radar in timp ce circula cu 146 km/h in zona aeroportului Oradea
Stiri Bihor

Oradean surprins de radar in timp ce circula cu 146 km/h in zona aeroportului Oradea

Joi, 26 iulie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 145 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 134.635 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 21 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare și au fost constatate opt tamponări.

50 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 19 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 10 sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 66 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. 

Astfel, joi, 26 iulie a.c., la ora 08.08, pe D.N. 79, în zona aeroportului Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 146 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

De asemenea, joi, 26 iulie a.c., la ora 10.17, tot pe D.N. 79, în zona aeroportului Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din localitatea bihoreană Nojorid, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 122 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h

Conducătorilor auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News