Oradean de 47 de ani trimis in judecata pentru o evaziune fiscala de aproape un milion de lei
Stiri Oradea

Oradean de 47 de ani trimis in judecata pentru o evaziune fiscala de aproape un milion de lei

chilipirul-zilei.ro/
Polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni au finalizat cercetările și au propus trimiterea în judecată a unui administrator de firmă bănuit că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 767.000 de lei, prin evaziune fiscală – Prejudiciul a fost recuperat integral.

Vineri, 24 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările și au propus trimiterea în judecată a unui bărbat de 47 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bihoreni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 2009 – 2013, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Oradea, ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii documente de achiziţie (facturi) fictive, fără justificare economică sau comercială, care nu reflectau operaţiuni comerciale reale, nefiind realizată în fapt achiziţia sau prestarea serviciilor menționate, din domeniul construcțiilor.

Facturile, în valoare de aproximativ 2.400.000 de lei, au fost emise de două societăți comerciale orădene, cu comportament de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

decathlon.ro

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului general consolidat al statului este de 767.292 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit și a fost recuperat prin instituirea de măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ale bărbatului de 47 de ani și ale societății comerciale administrată de acesta.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările și au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor cu propunere de trimitere în judecată a orădeanului.