Oradea vrea sa construiasca 16 statii de incarcare a masinilor electrice, pe fonduri europene. Unde vor fi ele amplasate
Stiri Oradea

Oradea vrea sa construiasca 16 statii de incarcare a masinilor electrice, pe fonduri europene. Unde vor fi ele amplasate

Viceprimarul Mircea Mălan anunta intr-o conferinta de presa, la mijlocul lunii octombrie ca Primăria Oradea vrea să încurajeze transportul cu vehicule electrice în orașul nostru si ca are in vedere instalarea unor statii elcrice, pentru masinile  de acest fel.

Iata ca zilele aceatea Mircea Malan, anunta pe facebook ca, a avut in vedere parerile oradenilor si a decis ca in Oradea sa fie amplasate 16 statii de incarcare a masinilor electrice.

Vă aduc la cunoștință locațiile în care vor fi amplasate cele 16 stații de reîncărcare a vehiculelor electrice. La stabilirea locațiilor am ținut cont de sugestiile dumneavoastră, de situația juridică a terenurilor și de puterea electrică disponibilă“, scrie viceprimarul Mircea Malan, pe facebook.

Uniunea Europeană pune accent îl ultima perioadă pe dezvoltarea electromobilității. Practic, la ora actuala, exista un program care se derulează prin Agenția Națională pentru Protecția Mediului, program care urmărește să sprijine orașele reședință de județ să instaleze stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice. Suma aferenta acestui program este de 2,5 mil de lei, iar Primaria vrea sa acceseze intreaga suma, pentru a realiza cat mai multe astfel de statii.

statii incarcare masini electrice in Oradea
Pentru a vedea harta în detaliu, vă rog să accesați link-ul următor: https://goo.gl/eAgZZL

Condițiile sunt ca municipiul să fie proprietar al terenului pe care se amenajează aceste spații, să nu existe ipoteci sau alte sarcini pe acel teren, să existe un acces neîngrădit la aceste stații, să existe suficentă putere la rețeaua electrică din zonă, pentru că aceste spații sunt mari consumatoare de energie.

Practic, prin program există 190.000 de lei pentru fiecare post de reîncărcare. Contribuția orașului Oradea va fi de 10% din cheltuielile eligibile.

Toate aceste stații de încărcare vor forma o rețea și vor putea fi accesate prin GPS de orice persoană interesată.