Oradea va organiza o noua editie a Festivalului de Teatru Scurt
Evenimente

Oradea va organiza o noua editie a Festivalului de Teatru Scurt

Teatrul Regina Maria din Oradea anunță startul înscrierilor pentru cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului de Teatru Scurt, care se va desfășura în perioada 1-9 iunie 2024.

Înscrierile la festival se pot face până în data de 22 martie 2024, urmând ca lista spectacolelor selectate pentru festival să fie anunțată în data de 1 aprilie 2024.

Spectacolele eligibile pentru selecția în festival trebuie să se încadreze în specificul festivalului de teatru scurt (să nu depășească 90 de minutefără pauză).

Festivalul de Teatru Scurt este una dintre cele mai importante secțiuni ale Festivalului Internațional de Teatru Oradea și continuă o tradiție începută la Teatrul din Oradea în anul 1976. FTS a ajuns acum la cea de-a XXVII-a ediție, fiind singurul festival dedicat piesei într-un singur act din România.

Festivalul Internațional de Teatru Oradea este un eveniment cultural de amploare, care își propune să ofere un spațiu dedicat artelor teatrale, prin care să stimuleze consumul cultural, să sprijine și să promoveze creațiile dramatice autohtone, producțiile teatrale românești și străine, precum și să creeze oportunități pentru artiștii români și străini de a împărtăși experienţe de bune practici, idei inovatoare și de a iniția parteneriate naționale și internaţionale cât mai diversificate. Acest concept a fost lansat în 2013 de către Teatrul Regina Maria în parteneriat cu Fundația Culturală Festivalul Internațional de Teatru Oradea.

Festivalul de Teatru Scurt este unul de tip competitiv. Un juriu alcătuit din personalități ale lumii teatrale româneşti va acorda următoarele premii:

  • Premiul pentru cel mai bun spectacol
  • Premiul pentru cea mai buna regie
  • Premiul pentru cea mai buna scenografie
  • Premiul pentru cel mai bun actor
  • Premiul pentru cea mai bună actriţă

Mai multe detalii legate de regulamentul de înscriere se găsesc pe site-ul festivalului:https://fitoradea.ro/inscrieri/

Ne găsiți și pe Google News