Oradea va fi prezentata la televiziunea BBC, intr-un spot video realizat de celebrul jurnalist britanic Charlie Ottley
Turism

Oradea va fi prezentata la televiziunea BBC, intr-un spot video realizat de celebrul jurnalist britanic Charlie Ottley

Jurnalistul si realizatorul britanic de televiziune, Charlie Ottley, cunoscut romanilor ca realizatorul documentarelor Wild Charpathia si Flavours of Romania, va promova Oradea la BBC.

Acesta a realizat 50 de spoturi publicitare, printre care unul si la Oradea, care vor rula pe postul de televiziune BBC pana la sfarsitul anului.

Jurnalistul britanic este un indragostit iremediabil de tara noastra, dupa cum se declara chiar el si a anuntat o campanie internationala de promovare a Romaniei.

Charlie Ottley sustine ca avem una dintre cele mai diverse tari din Europa, insa valorile ei turistice si gastronomice nu sunt scoase in evidenta asa cum ar trebui, pe plan extern. Natura, traditiile, istoria dar mai ales arhitectura oraselor sunt comorile care ne scot in evidenta.

Mergând de-a lungul Dunării, pe lângă statuia lui Decebal și până la graniță, mergând spre Banat, până în cel mai nordic punct din România, prin Oradea şi în zonele de lângă, am văzut locuri de care nu ştiam până acum„, a spus realizatorul britanic, jurnalistilor de la ProTV

Asadar, de saptamana viitoare, Oradea alaturi de alte zone turistice si orase din tara vor fi promovate international prin intermediul televiziunii BBC.

Jurnalistul britanic a mai filmat in judetul Bihor la Ginta, unde a fost oaspetele a doi tineri din Ginta, Lorin si Simina Iancu.

In anul 2021, Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru acordarea Ordinului Meritul Cultural in grad de ofiter jurnalistului britanic Charlie Ottley, care a realizat mai multe documentare despre natura si oamenii din Transilvania si a promovat la BBC turismul romanesc. 

Charlie Ottley, a anunțat ca si-a cumparat o ferma în Sirnea, in zona Pietrei Craiului. „Sunt mândrul proprietar al unei ferme în Carpați, în gloriosul sat Șirnea, mulțumită mai ales partenerei mele Oana și tatălui ei, Constantin Mihai. Plățile finale au fost făcute și contractele semnate. Un capitol se încheie, un altul începe. A durat șase luni de luptă cu birocrația, dar acum am 6.000 de metri pătrați de paradis. E timpul să deschidem niște șampanii„, a scris pe Facebook Charlie Ottley.

Ne găsiți și pe Google News