Oradea va avea un club al RoboManiacilor. Te pasioneaza?
Stiri Oradea

Oradea va avea un club al RoboManiacilor. Te pasioneaza?

Asociația Roboticienilor Oradea lansează Clubul STEM RoboManiacs. Clubul STEM Robomanaics este un proiect educațional al asociației prin care elevi de liceu și studenți vor descoperi tainele roboticii.

Prin acest program, ONG-ul urmărește desfășurarea unor ateliere practice prin care participanții vor aprofunda cele 3 arii principale ale roboticii și anume: electronica, mecanica și programarea.

Ce este Clubul STEM RoboManiacs și cine poate participa la ateliere?

Clubul STEM RoboManiacs este rezultatul a mai mulți pasionați de robotică, care au dorit să îi învețe și pe alții tainele realizării de roboți de lupte. În cadrul atelierelor, participanții vor avea ocazia să construiască și să programeze roboți de lupte de tip Sumo pentru competiții. Conceptul acesta de competiție provine din Japonia anilor 90. Luptele de tip Sumo între roboți au devenit cunoscute și în România. Roboții de Sumo pot fi de diferite dimensiuni, astfel fiind în diferite clase de Sumo. Un robot de Sumo Mega este un robot de 20x20cm, de maximum 3kg. Un robot de Sumo Mini este un robot de 10x10cm, de 500g. Diferențele de mărimi se regăsesc și pe arena de joc, care este mai mare la Sumo Mega.

Participanții la atelierele clubului pot fi elevi de liceu și studenți din Oradea sau județul Bihor. Participarea este gratuită. Înscrierile se fac accesând link-ul:  https://clubstem.robomaniacs.ro/formular-inscriere-club-robotica/. Împreună cu participanții și roboții construiți de participanți, clubul va fi prezent la competiții de robotică din țară, și nu numai. Primul atelier are loc în data de 04.03.2024 de la ora 18.00. Locația activităților ne este asigurată de  Fundația Comunitară Oradea, în spațiul Comuniteca. Acesta se află în incinta magazinului Crișul Shopping Center, la etajul 1, intrarea din strada Nicolae Jiga.

Participarea la atelierele de robotică au ca rezultat un bagaj de cunoștințe tehnice care pot fi folosite la oricare dintre companiile din parcurile industriale din Oradea. Aceste cunoștințe variază de la programarea embedded la design de scheme electronice și până la prelucrări mecanice.

Clubul STEM RoboManiacs urmărește educarea elevilor și studenților, atât în domenii tehnice, cât și în aria de dezvoltare profesională și personală, cu scopul de a ridica nivelul general de educație al județului Bihor și Oradea implicit.

Proiectul Robomaniacs este finanțat prin programul Fondul Științescu Oradea, ediția 6.0. Acesta este un program prin care Fundația Comunitară Oradea face știința mai atractivă pentru copiii și tinerii din Bihor, oferind finanțări și mentorare unor proiecte educaționale din domeniul STEAM (științe, tehnologie, inginerie, artă și matematică).

Ne găsiți și pe Google News