Oradea va avea primul Tram-Tren din Romania, linie de tramvai spre Bors si Aeroportul Oradea
Stiri Oradea

Oradea va avea primul Tram-Tren din Romania, linie de tramvai spre Bors si Aeroportul Oradea

Prezent la conferintele Club Feroviar 2023, Adrian Revnic, Directorul general al OTL, a mentionat directiile de dezvoltare a societatii de transport local din Oradea.

Acesta a explicat ca, in urmatorii ani, OTL va continua sa construiasca noi linii de tramvai, doar ca acest lucru nu este suficient, asa ca impreuna cu Primaria Oradea au decis să treaca la nivelul urmator.

Transportul ecologic și costurile pe km/călător ne-au determinat să dorim continuarea extinderii rețelei de tramvaie, chiar prin dezvoltarea unui sistem de transport public tram-train”, a spus Adrian Revnic, citat de clubferoviar.ro

Oradea este singurul oras din Romania care a construit o linie de tramvai de la zero, in ultimii 30 de ani. Investitia in valoare de 70 de milioane de lei a durat 3 ani si a fost finalizata in 2021. Noua linie de tramvai are o lungime de 3,8 kilometri și este înierbată pe o suprafață de 2,3 km. Lucrările au presupus montarea liniei de tramvai, a firului de contact, a stâlpilor care susțin firul de contact, realizarea înierbării, a sistemului de irigații a gazonului, instalații de semaforizare și adăposturi în stațiile de tramvai. 

OTL vrea sa construiasca un Tram-Tren, va fi primul din Romania

Directorul OTL a mai vorbit despre proiectul a carui licitatie va incepe in aceasta toamna, primul tram-tren din Romania, liniile de tramvai ce vor lega localitatea Bors de Oradea, dar si Aeroportul Oradea de oras.

Potrivit clubferoviar.ro, Revnic a vorbit si despre utilizarea liniilor de cale ferata ale CFR, care nu mai sunt utilizate si pe care le-ar putea ingloba in sistemul de transport local si metropolitan al Oradiei.

Mai multe informatii pe clubferoviar.ro

Ne găsiți și pe Google News