Oradea va avea 800 de noi locuri de parcare, finalizate pana in toamna (FOTO)
Stiri Oradea

Oradea va avea 800 de noi locuri de parcare, finalizate pana in toamna (FOTO)

Viceprimarul Florin Birta a susținut azi, 26 iulie 2017, o conferință de presă în teren în cadrul căreia a prezentat stadiul lucrărilor la cele aproape 800 de locuri de parcare aflate în curs de amenajare în acest moment.

În cadrul conferinței de presă s-a putut constata stadiul lucrărilor de pe străzile Leonardo Da Vinci, Costache Negruzzi și W. Shakespeare.

Pe lângă aceste zone, Primăria Oradea lucrează la amenajarea de parcări și în Cartierul Nufărul, în zona str. Ciheiului între str. Agricultorilor și str. Lanului, unde până la 15 septembrie, firma Drumuri Bihor trebuie să finalizeze amenajarea celor 50 de locuri de parcare, dar și în Cartierul Rogerius, unde firma Drumuri Orășenești trebuie să finalizeze până la data de 18 august, pe Lacul Roșu, un număr de cca 205 locuri de parcare. Alte 65 de parcări se amenajează în zona Iza – Spartacus și Lisabonei.

În deschiderea conferinței, viceprimarul  Florin Birta a spus: ”Dacă pe str. Leonardo da Vinci se afla înainte o curte interioară nemodernizată, în care oamenii parcau efectiv pe pământ sau bucăți de beton, aici sunt acum în curs de amenajare peste 100 de locuri de parcare destinate locuitorilor zonei. Prima etapă, respectiv amenajarea curții din spate va fi gata într-o săptămână, după care vom trece la amenajarea a încă două curți interioare, urmând ca și acestea să fie gata într-o lună de zile.

Ne propunem astfel să realizăm obiectivul asumat, respectiv să amenajăm 2000 de noi locuri de parcare anual”. Lucrările în zona Leonardo Da Vinci – Liszt Ferenc – Ciheiului sunt realizate de Drumuri Bihor.

În zona str. Costache Negruzzi – Doinei sunt în curs de amenajare peste 150 de locuri de parcare. Lucrările au început pe partea dreaptă a drumului, unde mașinile erau parcate pe pământ, urmând să continue pe partea stângă a drumului, după care vor începe și în curtea blocurilor. Lucrările sunt executate de Drumuri Orășenești, iar termenul până la care vor fi gata este 15 septembrie.

O altă oprire în cadrul conferinței de presă s-a făcut pe str. W. Shakespeare. ”Aici a fost mutat gardul școlii de cartier, atât partea care dă spre str. W. Shakespeare, cât și cea care dă în str. Poieniței, după care a fost mutat trotuarul și amenajat unul nou corespunzător, pentru a face loc drumului de legătură cu str. Poieniței. Aici sunt în curs de amenajare 85 de parcări oblice, acestea urmând să fie gata până la data 15 august. Strada Poieniței va fi cu sens unic dispre str. Tudor Vladimirescu spre malul Crișului, respectiv spre str. Principatele Unite. Urmează ca lângă spațiul de lângă parcare să amenajăm un aliniament cu platani”, a explicat viceprimarul Florin Birta.

Primăria Oradea realizează toate aceste locuri de parcare, le marchează corespunzător, după care le predă asociațiilor de proprietari, care au opțiunea să le lase la liber sau să le închirieze, recomandarea muncipalității fiind ca acolo unde sunt mai multe mașini decât locuri de parcare, acestea să fie lăsate la liber.

De menţionat că, tot în această perioadă, sunt în curs de amenajare peste 100 de locuri noi de parcare în vecinătatea Aquaparkului Nymphaea.

În final, viceprimarul Florin Birta a completat: ”E important de știut că toți banii încasați din amenzi se întorc către cetățeni, ei fiind folosiți și la amenajarea locurilor de parcare. De precizat că, pe măsură ce vor expira contractele pentru garaje, acestea vor fi demolate, deoarece realitatea este că în cele mai multe dintre acestea nu se depozitează mașini, ci cu totul alte lucruri, iar pe suprafața a 20 de garaje demolate se pot amenaja 30 de locuri de parcare. În ceea ce privește spațiul verde, evităm tăierea arborilor, făcând doar toaletări acolo unde ne solicită asociațiile de proprietari”.

 

Ne găsiți și pe Google News