Oradea si Arad au cazut de acord ca nu vor modifica acordul pentru drumul expres cu profil de autostrada. Oradea va investi cca 1 mil de euro
Stiri Oradea

Oradea si Arad au cazut de acord ca nu vor modifica acordul pentru drumul expres cu profil de autostrada. Oradea va investi cca 1 mil de euro

Primăria Oradea, Primăria Arad și Consiliul Județean Bihor și CJ Arad au semnat în cursul anului trecut un acord de asociere pentru realizarea Drumului Expres Oradea-Arad. De asemenea, există și un protocol prin care fiecare dintre părți vine cu o sumă de aproximativ 1 milion de euro pentru actualizarea studiului de fezabilitate.

Pentru a urgenta și mai mult acest proces, se modifică acest protocol și introducem inclusiv proiectarea în cadrul acestui protocol. În momentul în care vom lansa procedura de actualizare a studiului de fezabilitate, va fi trecut în cadrul licitației și realizarea proiectului cu o clauză suspensivă că nu vom veni cu bani în plus pe care să-i punem la acest proiect și că dacă va câștiga finanțarea europeană care va fi depusă pe POIM, atunci proiectul va fi plătit din aceea finanțare. Deci nici cele două primării, nici Consiliile Județene nu-și modifică cota de cofinanțare de 1 milion de euro, doar se va licita inclusiv proiectul”, a zis primarul.

Reamintim că, conform proiectelor, drumul expres Oradea-Arad va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanță de 43,5 km și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76,4 kilometri. Proiectul include și realizarea a 5 drumuri de legătură cu profiluri diferite, realizarea a 66 de poduri, pasaje sau viaducte și a 12 noduri rutiere.

Totodată, acest drum expres ar urma să fie legat de autostrăzile A1 și A3, asigurându-se astfel conectivitatea cu infrastructura existentă, respectiv sectorul Oradea-Borș și Nădlac-Arad-Timișoara.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News