Oradea primeste 4 milioane de lei, de la Guvern, pentru asigurarea alimentarii populatiei cu energie termica
Stiri Oradea

Oradea primeste 4 milioane de lei, de la Guvern, pentru asigurarea alimentarii populatiei cu energie termica

Guvernul a hotarat in sedinta de azi 06.12.2017, sa aloce fonduri autoritatilor locale din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru asigurarea alimentării populației cu energie termică.

Astfel, autoritățile locale din 13 localitati din 12 judete vor primi peste 115 milioane lei, fiind suplimentate sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2017, se arata in comunicatul guvernului.

Printre acestea se afla si municipiul Oradea, ce va primi de la bugetul de stat, cca 4 milioane de lei, pentru asigurarea alimentării populației cu energie termică.

Actul normativ a fost adoptat la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, ca urmare a solicitărilor făcute de către unitățile administrativ-teritoriale care au constatat, la pregătirea activităților specifice sezonului rece, că nu au capacitatea financiară pentru a susține cheltuielile legate de asigurarea agentului termic populației.

loading...