Oradea | Parcul Industrial Eurobusiness I va fi extins
Stiri Oradea

Oradea | Parcul Industrial Eurobusiness I va fi extins

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru modificarea Planului Urbanistic Zonal și extinderea și actualizarea PUZ-ului aprobat cu HCL nr. 566/29.07.2021 pentru Parcul Industrial Eurobusiness I – Oradea.

Astfel, prin documentația de urbanism se propun următoarele modificări față de PUZ-ul actual:

  • – extinderea Parcului Industrial I cu o suprafață de 94.041mp (parcelele identificate cu nr.cad. 213271, 213273);
  • – reconfigurarea drumului de legătură între str.Ion Mihalache și str.Eugen Carada (reglementat prin PUZ la profil transversal de 14m), acesta fiind propus la un profil transversal de 7 m cu sens unic;

De menționat este faptul că restul reglementărilor urbanistice stabilite deja prin PUZ aprobat vor rămâne valabile. Documentația se va supune procedurii de consultare a populației, conform prevederilor din „Regulamentul Local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea documentațiilor de urbanism și amenajarea teritoriului” (aprobat prin HCL nr.495/2019);

În prezent, suprafața totală a parcului este de 139,86 de hectare, iar gradul de ocupare este de de 99,6%.

‘’Este vorba despre o documentație de tip PUZ modificator care reglementează parcelarea pentru implementarea unui obiectiv de investiții strategic pentru municipiul Oradea. Vorbim despre investiția celor de la STIHL care vor să construiască o capacitate de producție ce va fi realizată etapizat.’’, a menționat Radu Fortiș, arhitectul- șef al orașului.

Zona actualului Parc Industrial Eurobusiness I a fost introdusă în intravilanul municipiului Oradea prin Planul Urbanistic General aprobat în anul 1994, fiind socotită încă din anii ‘60 o zonă cu potențial de dezvoltare pentru platforma industrială de vest a  orașului.

plan de situatie extindere Parc Industrial
plan de situatie extindere Parc Industrial

Amplasarea îi conferă acestuia o conexiune facilă cu toate drumurile de importanță națională și europeană din zonă, urmând să aibă legătură inclusiv cu noul tronson al centurii Oradea ce va realiza conexiunea cu autostrada A3 – M4(Ungaria) și cu drumul express Oradea- Arad. Legătura cu aceste drumuri se va face prin strada Ion Mihalache – Augustin Maior.

Ne găsiți și pe Google News