Oradea Hi-Tech. In Parcul Tehnologic vor functiona laboratoare de cercetare și prototipare, inteligență artificială, precum si eco-nano-tehnologii și materiale avansate (Foto)
Stiri Oradea

Oradea Hi-Tech. In Parcul Tehnologic vor functiona laboratoare de cercetare și prototipare, inteligență artificială, precum si eco-nano-tehnologii și materiale avansate (Foto)

Lucrările la Parcul Științific și Tehnologic din Municipiul Oradea se desfășoară conform graficului. A fost realizată fundația clădirii, iar în prezent se lucrează la suprastructură, unde se execută montajul prefabricatelor, stâlpilor, grinzilor, planșeului și casei scării.

Conform constructorului, în următoarele săptămâni va fi finalizată montarea elementelor prefabricate și vor fi montate contravântuirile, structura metalică a închiderilor laterale și acoperișul.

În cadrul Parcului vor fi oferite servicii de transfer tehnologic în următoarele domenii: eco-nano-tehnologii și materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, sănătate, bioeconomie, energie, mediu și schimbări climatice.

Parcul Științific și Tehnologic va avea un regim de înălțime P+2E și o suprafață desfășurată de 5.417,78 mp. Acesta va cuprinde laboratoare de cercetare și prototipare, laboratoare de cercetare în inteligență artificială și laboratoare de tip Open Lab și Makers Eco-System. La primul etaj va fi construită și o sală de conferințe cu o capacitate de 300 de persoane. La exterior va fi amenajată o parcare de 63 de locuri și va fi instalat un rastel pentru biciclete.

Vă reamintim că lucrările sunt executate de S.C. CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A., în calitate de lider, și S.C. ABED NEGO COM. Valoarea totală a investiției este 39.768.307,19 lei, TVA inclus.  

Ne găsiți și pe Google News