Oradea este tot mai verde și mai atractivă
Stiri Oradea

Oradea este tot mai verde și mai atractivă

Oradea continuă să devină tot mai verde și în același timp tot mai atractivă pentru investitorii imobiliari. Programele de regenerare și revitalizare a spațiului urban începute de către municipalitate asigură o distribuţie echilibrată a spațiilor verzi din oraș și un acces facil al tuturor locuitorilor la infrastructura verde.

În ședința Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului (CMUAT) Oradea din 5 august au fost analizate 55 de lucrări, dintre care 25 în comisia mare CMUAT și 30 în subcomisia operativă. Vă prezentăm trei dintre cele mai reprezentative proiecte analizate de către specialiștii comisiei.

Parc în Episcopia

La solicitarea orădenilor din zona Episcopia Bihor, la intersecția străzii Matei Corvin cu strada Rectorului va fi amenajat un parc public. Astfel, lucrarea Direcției Tehnice din cadrul Primăria Oradea a primit aviz favorabil din partea specialiștilor CMUAT. Proiectul este inclus în Programul Oradea Oraș Verde.

interlink.ro

Parcul va avea o suprafață de aproximativ 2.500 mp, iar amenajarea lui presupune introducerea unor facilități de agrement și sport, amenajarea peisagistică a unor terenuri degradate, prin crearea unor zone distincte.

Aleile pietonale asfaltate au fost trasate astfel încât să conducă la diferitele zone de interes într-un mod cât mai natural, fără a fragmenta foarte mult spațiul verde.

Zonele de odihnă și relaxare se vor întinde pe aproximativ 1.500 mp. Vor fi plantați arțari, magnolii, mesteceni, tei, castan cu flori roșii, koelreuteria, cercis și se va realiza o împrejmuire verde din ulm.

Cât privește zonele active, acestea se vor desfășura pe aproximativ 720 mp și vor fi amenajate cu tartan. Ele sunt reprezentate de locul de joacă și de terenul de sport multifuncțional, fiind separate de zone verzi plantate cu diverși arbori.

În parc se vor monta bănci de odihnă și coșuri de gunoi. Totodată se va realiza rețeaua de iluminat public  și sistemele de irigație.

Respectăm angajamentele făcute ca până în 2023 să extindem, la nivelul municipiului, suprafața de spații verzi existentă, de la 24,19 mp la 30 mp/cap de locuitor. Ne preocupă sănătatea și creșterea calității vieții orădenilor și de aceea crearea parcurilor în proximitatea locuințelor, unde oamenii să se întâlnească, să facă sport iar copiii să se joace în siguranță, reprezintă una dintre priorităţile Primăriei municipiului Oradea. Astfel transformăm zone sau terenuri insalubre în spații verzi funcționale pentru comunitate, exemplu fiind crearea acestui parc din Episcopia”, a declarat Arina Moș, viceprimarul municipiului Oradea.

Teren de sport

Tot mai multe companii investesc în implementarea unor spații de relaxare pentru angajați, oferindu-le posibilitatea să se destindă pentru ca mai apoi să se întoarcă la munca eficientă.

Firma orădeană Qubiz a primit aviz favorabil pentru construirea unui teren de sport în incinta proprietății de pe strada Louis Pasteur din Oradea. Acest teren are rolul de a crea o zonă de relaxare pentru propriii angajați.

Accesul se va face atât de pe strada Gheorghe Doja, cât și din strada Doctor Louis Pasteur.

Aparthotel pe strada Delavrancea

Dezvoltarea turismului în Oradea atrage tot mai multe proiecte imobiliare. Astfel, un aparthotel se va construi pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea nr 37, în acest sens fiind întocmit un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD). Inițial, în ședința CMUAT din data de 15 aprilie, solicitantul a primit aviz nefavorabil din cauza volumetriei agresive a clădirii. Drept urmare, proiectul a fost modificat ținându-se cont de recomandările specialiștilor, astfel că a fost ajustat și temperat în ceea ce privește volumetria, iar în ședința de joi avizul a fost favorabil. 

Solicitantul, persoană fizică, propune construirea unui aparthotel, cu zonă de recepție și parcare la primul nivel și apartamente în regim hotelier la nivelele superioare și împrejmuire. Se vor construi 24 de apartamente și 11 locuri de parcare.

Imobilul va avea regimul de înălțime S+P+1E+E retras+mansardă, iar accesul auto și pietonal se va realiza din strada Parcului, care se va lărgi în dreptul amplasamentului. Se vor amenaja spații verzi pe o suprafață de minimum 15% din suprafața terenului.

Ne găsești și pe Google News