Oradea doneaza o paine! Oradeni cu suflet mare, pentru oradeni cu nevoi mari.
Diverse

Oradea doneaza o paine! Oradeni cu suflet mare, pentru oradeni cu nevoi mari.

afis 22 ianuarie 2019 11Cativa oradeni s-au organizat pe facebook, intr-o miscare civica si au decis sa faca cateva fapte bune. Unul dintre acestea este evenimentul pe care il vor organiza in data de 22 ianuarie 2019, in cadrul unui proiect pilot, prin care vor dona cate o paine celor ce au nevoie.

Suntem o miscare a catorva cetateni a acestui oras, persoane fizice, scopul nostru fiind de a oferi minimul existential, o paine, unei persoane care in momentul respectiv chiar are nevoie de ea. Persoanele care pot beneficia nu apartin anumitor paturi sociale, etnii, religie, varsta, etc.”, ne spune Alex Petricas, organizatorul si initiatorul acestui eveniment caritabil.

Actiunea se va desfasura in 3 locatii diferite, deodata, iar punctele de distribuire alese sunt: Oradea Plazza, Piata Rogerius si Magazinul Crisul.

Cu sprijinul oradenilor cu inima mare, aceasta actiune se doreste a deveni un eveniment lunar, aceasta fiind prima editie in acest sens„, mai spune Alex Petricas.

interlink.ro

Proiectul se numeste „ORADEA DONEAZa O PAINE!” avand si pagina de facebook la adresa: https://www.facebook.com/oradeadoneazaopaine/ iar pagina de eveniment cu afis este la aceasta adresa: https://www.facebook.com/events/2272422546376737/

Speram doar ca oamenii nu vor fi retinuti si vor trece de gandirea „ce spune x sau y daca iau si eu o paine de aici” deoarece practic, pentru ei organizam acest eveniment, pentru ei cei care au nevoie. Azi pot fi eu, maine tu, poimaine mama ta in varsta, in alta zi verisorul ce este student si bugetul e cam restrans, etc. Stim cu totii si nu trebuie sa fie o rusine ca a nu-ti permite o paine o data pe luna ti se poate intampla, poate au mai ramas cateva zile pana la urmatorul salar sau urmatoarea pensie. Asadar, nu ne axam pe o anumita patura sociala, gen oamenii strazii„, a mai completat initiatorul acestui eveniment.

Orice ajutor indiferent care ar fi el, este bine venit si il asteptam la adresa oradeadoneazaopaine@yahoo.com.

Astfel de actiuni, in Oradea, nu sunt raritati, din contra, ele au fost foarte multe de-a lungul timpului. Amintim de „Doneaza o geaca”, „Salveaza o inima”, „Doneaza pentru copiii din Iosia”, actiuni cu caracter general, dar si actiuni punctuale, organizate ad-hoc de cativa oradeni, care au gasit cazuri sociale grave, hotarand sa se implice.

Oradenii au fost mereu atenti la nevoile celor din jur, iar societatea civila s-a implicat sau a sprijinit, mereu, actiunile caritabile.

Acum este randul acestei actiuni: „Oradea doneaza o paine„, haideti sa sprijinim cu totii aceasta actiune!

Ne găsești și pe Google News